Fotoaparat leta 2012: Nikon D800

Fotoaparat leta 2012: Nikon D800

Bila je tekma. Ostra, od začetka, do konca. Čeprav sta favorita zelo hitro pobegnila in je končni zmagovalec že imel lepo prednost, se mu je drugo uvrščeni približal v finišu na le nekaj glasov razlike. Nedvomno je, da sta Nikon in Canon med slovenskimi ljubitelji fotografije zelo trdno usidrana, zato tudi ne čudi takšna razlika do tretje uvrščenega. Zmagovalec, Nikon D800 si je to mesto nedvomno zaslužil.

Canon 5D mark III je tudi med bolj zaželenimi fotoaparati, zato drugo mesto niti ne preseneča. Pravo presenečenje sledi, Pentax K-5 IIs si je priboril lepo število glasov in pustil za seboj veliko bolj zveneča imena. Na nehvaležnem četrtem mestu pa Sony RX100. Fotoaparat, ki bo nedvomno pustil močan pečat v letu 2012. Olympus E-M5 in Fujifilm X-E1 sta le glas narazen, ostali pa so si bolj ali manj priborili simbolično število glasov. Lahko rečemo, da je bilo napeto od začetka do konca in da si tako dobre fotoaparate, kot so nam jih predstavili izdelovalci letos želimo tudi prihodnje leto. Vsem, ki ste glasovali se zahvaljujemo.

Izbor za fotoaparat leta 2012 (glasovanje je zaključeno)


Skupaj glasov: 998
Komentarji
Aleš (@lial) 17. december 2012 17:58
Tole s Pentax-om je (zame) zelo zanimivo predvsem iz enega razloga - niti slučajno si nisem predstavljal, da je na Slo-foto toliko uporabnikov, ali pa ''fenov'' te firme.
Pa ne da bi mislil, kako si Pentax K-5 II ne zasluži tolikšnega števila glasov - nasprotno, gre za zelo dober aparat firme, ki je v SLO po krivici v senci ''velikih dveh''.

LP
Andraž Martinšek (@AndrazMartinsek) 17. december 2012 21:01
Kdo bi si mislil
Dule (@DuleB) 17. december 2012 22:53
Me pa res zanima koliko od teh 329 glasovalcev je Nikona D800 sploh že kdaj držalo v rokah, kaj šele da bi ga preizkusili, ali ga celo imeli v lasti?
uzp6 (@uzp6) 18. december 2012 08:06
Ja no, saj potem bi pa še bolj prepričljivo zmagal:)
Sašo (@HRCo) 18. december 2012 22:38
Pentax če bi mu AF porihtali.. bi bil top .. že vgrajen stabilizator slike pa itak zmaga...
Andraž Martinšek (@AndrazMartinsek) 19. december 2012 17:11
Glede na to, da je bila letos možnost aparat sprobat v vseh bigbangovih trgovinah + nikonov dan fotografije jih je najbrš kar več kot 329
Sašo (@HRCo) 19. december 2012 17:59
smešno da se je DuleB vpičil samo v Nikon D800.. ker Canon 5D mark III pa je res že vsak canonaš mel v rokah.. in so res le ti glasovali za njega.. heh yeah right..
Amadeo (@Amadeo) 20. december 2012 15:45
Ta Nikonov totalitarizem je že smešen, samo zaradi pikslov - senzor mu je tako naredil Sony(Nikon ne zmore narediti sam senzorja več kor 12 mio, zato je že v 7000 Sonyjev senzor ). Fotoapart leta je Sony alpha 99, zmogljiv, lahek kot pero, z anatomsko oblikovanim ročajem - v primeri z težkimi in okornimi Nikoni,, hiter 10 posnetkov na sek., z dvojnim sistemom ostrenja s faznim zaznavanjem -edini na svetu! - takega Nikon ne bo ustvaril še sto let, ker ne pozna TMT tehnologije, Canon je z njo poizkušal konec 60 ih let, pa mu ni uspelo, Sony pa je v treh letih prišel od amaterskih Alpaha 33 do veličastne Alpha 99.
Adijo Nikon. Sony- "Zvok in slika, kot se šika."
Sašo (@HRCo) 22. december 2012 17:10
jeah.. dajmo še kakšnega olympus fana počakajmo da pove svoje D

nekje nekaj sony očitno ne dela tako kot bi moral.. da je kar kontretno skoz v senci
iztok (@izo) 3. januar 2013 14:00
še moje mnenje: nikon je s tem modelom naredil predvsem dobro zaključeno pro orodje, kar pač najbolj cenijo profesionalci (zanesljivost, trpežnost ipd, potem pride vse ostalo). canonu je definitivno tudi uspelo nardit zelo dobro zaključen fotič (predvsem odličen af ipd, kar je bilo dolgo pogrešano pri 5d seriji), mogoče pa z melenkost manj pixlov ipd cilja na malo bolj splošno ciljno skupino uporabnikov, ker jasno, da ima v arzenalu še 1 serijo ipd..
se mi pa zdi po eni strani škoda, da se ni ocenjevanje malo bolj specificiralo, da se primerja res med sabi primerljive zadeve. že znotraj dslr ranga se dolgo ve, da čisto direktno ni mogoče npr nikon in canon modele med seboj, kaj šele kamere iz čisto drugih skupin (kompakti, hibridi, brezrcalni ipd). torej, drugič mogoče eno takšno glasovanj po skupinah. enako so recimo storili tudi pri dpreview in najbrž še kje, kar meni osebno ni najbolj ok.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati