Bližnji pogled na delovanje prvega 3D studia

Bližnji pogled na delovanje prvega 3D studia

Novembra smo pisali o prvem 3D studiu na Japonskem, tokrat pa vam ponujamo podrobnejši pogled v delovanje tega zanimivega »skulpturografskega« studia.

V studiu OMOTE 3D SHASHIN KAN za 3D portretiranje uporabljajo poseben proces, ki je sestavljen iz treh korakov. V prvem koraku portretiranca postavijo pred posebno ozadje in ga nato skenirajo z ročnim 3D skenerjem. Med tem postopkom mora ta ostati do petnajst minut popolnoma pri miru. V drugem koraku iz zajetih podatkov ustvarijo 3D model. Ker podatki niso povsem natančni, morajo v tem koraku tudi ročno nastaviti določene podrobnosti, kot so na primer lasje ali barva oblačil. V zadnjem koraku nastali 3D model natisnejo v posebnem barvnem 3D tiskalniku. Za izdelavo vsake miniaturne skulpture je od odčitavanja do izdelave potrebno še mesec ali dva časa. Več podrobnosti si lahko ogledate v zanimivem promocijskem posnetku.

3D studio bo odprt le od 14. januarja 2013, tako da bo, v kolikor se seveda zanimate za izdelavo takšne miniaturne podobe samega sebe, potrebno kmalu odleteti na Japonsko.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati