Nova fotoaparata: Nikon COOLPIX S6500 in S2700

Nova fotoaparata: Nikon COOLPIX S6500 in S2700

Nikon leto 2013 začenja s predstavitvijo dveh novih stilskih kompaktnih fotoaparatov COOLPIX S6500 in S2700. Prvi se lahko pohvali z brezžično povezljivostjo Wi-Fi, od zadaj osvetljenim CMOS senzorjem s 16-imi milijoni slikovnih točk ter širokokotnim objektivom NIKKOR z 12-kratnim zoomom (25-300), drugi pa s kompaktno žepno zasnovo, CCD senzorjem enake ločljivosti in širokokotnim objektivom s 6-kratnim zoomom.

Sporočilo za javnost

S6500 – posnemi in deli
S fotoaparatom COOLPIX S6500 lahko med fotografiranjem prek namenskega gumba hitro preklopimo v način snemanja video posnetkov v polni HD ločljivosti (1080p). Neželene učinke tresenja fotoaparata na sliko in posnetke v realnem času odpravlja Nikonova tehnologija samodejnega zmanjševanja vibracij, napreden sistem samodejnega ostrenja z možnostjo sledenja motivu pa skrbi za ostre posnetke bolj dinamičnih situacij fotografiranja. Uspešnost fotografiranja si lahko kadarkoli ogledamo in ovrednotimo prek 7,5 centimetrskega (3-palčnega) LCD zaslona s 460.000 slikovnimi pikami z Nikonovo tehnologijo Clear Color Display, ki zagotavlja jasen in kontrasten prikaz.Prek vgrajenega brezžičnega vmesnika Wi-Fi so fotografije in posnetki takoj na voljo za deljenje prek družabnih omrežij, ali pa jih le prenesemo v pametno napravo z iOS ali Android operacijskim sistemom, ki jo lahko uporabimo tudi kot daljinski upravljalnik fotoaparata. Tako bo fotograf večkrat prisoten na skupinskih fotografijah, brez dodatne pomoči pa lahko posname celotno serijo avtoportretov.

Poleg zanimivih funkcij, kot so samodejni način HDR, hitrega zaporednega fotografiranja do 10 posnetkov na sekundo in vgrajenih 19-tih scenskih načinov, je najbolj zanimiva možnost ustvarjanja 3D posnetka, ki ga lahko predvajamo na TV sprejemniku in računalniku, ki zmore prikaz 3D slike.

S2700 – žepni fotoaparat
Tudi v tanki (20,7 mm debelo ohišje) S2700 je vgrajen napredni sistem samodejnega ostrenja z možnostjo sledenja motivu. Slikovni senzor ima visoko občutljivost ISO do 3200, ki v video načinu zajema sliko z ločljivostjo HD (720p). Vgrajene samodejne funkcije poskrbijo za optimalne nastavitve fotoaparata za uspešno fotografiranje, pri uporabi funkcije BSS pa samodejno sam izbere najostrejši posnetek izmed 10-ih zaporednih posnetkov.

Nikon COOLPIX S6500 bo na voljo v srebrni, črni, rdeči, modri, beli in oranžni barvi po priporočeni ceni 229 EUR, žepni S2700 pa v srebrni, črni, rdeči, vijolični, vijolični z vzorcem, roza barvi z vzorcem in modri barvi ohišja po ceni 129 EUR. Oba bosta v Sloveniji naprodaj od 7. februarja 2013.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati