Napovedi novih Canon in Nikon DSLR kamer v letu 2013

Napovedi novih Canon in Nikon DSLR kamer v letu 2013

Japonska revija Impress je v januarski številki posvetila dve strani napovedim pričakovanih novih Nikon in Canon DSLR kamer. Poleg modelske oznake, pričakovanih tehničnih specifikacij in ilustracije so dodali še odstotek, ki predstavlja verjetnost, da bo se bo napovedana kamera tudi dejansko znašla na prodajnih policah.

Canon naj bi predstavil štiri nove DSLR kamere – od takšnih za resnejše navdušence do visokega profesionalnega razreda. Canon 7D Mk II (85% verjetnost) naj bi dobil nov CMOS senzor z občutljivostjo vse do ISO 25600 in zmožnostjo zaporednega fotografiranja s hitrostjo deset slik na sekundo. Njegov manjši bratec – Canon 70D (70% verjetnost) naj bi se ponašal z podobno zmogljivim drobovjem in 3-palčnim vrtljivim LCD zaslonom. Omenjena sta še EOS M2 (80% verjetnost) in 1DSx (50% verjetnost).

Za Nikon so pričakovanja podobna, le da so stopnje verjetnosti nekaj nižje. Najverjetneje naj bi v letu prišel na trgovske police Nikon D7200 (90% verjetnost) z 39-točkovnim AF sistemom in tipalom z najvišjo občutljivostjo do ISO 25600. Nikon D9000 (35% verjetnost) naj bi se ponašal z novim senzorjem, hitrostjo zaporednega fotografiranja deset slik na sekundo ter 51-točkovnim sistemom samodejnega ostrenja. V reviji omenjajo še Nikon V3 (75% verjetnost) in Nikon D4x (30% verjetnost).

via: petapixel.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati