699,00€
Nov objektiv: Nikon AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED

Nov objektiv: Nikon AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED

Nov širokokotni zoom objektiv AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED je lahek in cenovno dostopen objektiv, ki posodablja ponudbo širokokotnih objektivov NIKKOR. Objektiv ima izboljšano optično konstrukcijo in tihi pogon za hitro in natančno samodejno izostritev na kateremkoli Nikonovem DSLR-ju.

Sporočilo za javnost

Širokokotni objektiv z razponom od 63 do 100 kotnih stopinj (44-76 stopinj pri formati FX) omogoča naprednim in ljubiteljskim fotografom eksperimentiranje z unikatnimi perspektivami. Pri 18 mm tako prikazuje poglobljen, izjemno širok kot prikaza, ki je kot nalašč za privlačne fotografije mest ali zaprtih prostorov. Pri 35 mm objektiv zagotavlja klasične širokokotne posnetke brez popačenj.

Na novo zasnovana optična formula objektiva NIKKOR 18–35 mm združuje 12 elementov v osmih skupinah. Tri asferične leče in dva elementa iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev svetlobe) popravljajo neželena odstopanja in popačenja, Nikonova izpopolnjena prevleka SIC (Super Integrated Coating) pa hkrati zmanjšuje odboje in zameglitev v protisvetlobi.

Ker tehta le 385 gramov, je objektiv primeren, da ga vzamete s sabo kamorkoli, hkrati pa je združljiv z vsemi Nikonovimi DSLR-ji, tudi vstopnimi modeli, ki nimajo vgrajenega motorčka za samodejno izostritev. Kakovostna in ergonomska zgradba, kovinski bajonet in gumijasta tesnila za zaščito pred vremenskimi vplivi zagotavljajo dodatno odpornost na potovanjih.

Nikonov nov širokotni objektiv bo na voljo od 7. marca po priporočeni ceni 699 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati