>249,00€
Nova fotoaparata: Nikon COOLPIX P520 in COOLPIX L820

Nova fotoaparata: Nikon COOLPIX P520 in COOLPIX L820

Nikon je trg fotoaparatov s superzoomom obogatil z dvema novincema. Prvi je COOLPIX P520 z izjemnim objektivom NIKKOR s kar 42-kratnim (24 – 1000 mm) optičnim zoomom, naprednim zmanjševanjem vibracij s premikanjem elementa objektiva, 8,0 -centimetrskim (3,2-palčnim) kotno-premičnim zaslonom LCD, snemanjem videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD ter vgrajenim GPS-om. Drugi, bolj klasični model, je COOLPIX L820 s 30-kratnim optičnim zoomom in ultra širokim kotom.

Sporočilo za javnost

P520 – zoomirajte onkraj pričakovanj
COOLPIX P520 je izjemno vsestranski hibridni fotoaparat z objektivom NIKKOR z 42-kratnim zoomom, ki je med najmočnejšimi na trgu. Tudi pri polnem zoomu z od zadaj osvetljenim senzorjem CMOS z 18 milijoni slikovnih točk in naprednim zmanjševanjem vibracij ter z 99-točkovnim sistemom samodejne izostritve, so fotografije ostre v vsaki svetlobi. Posnetki so celo pri daljših goriščnicah mirni in motivi ostri. Kotno-premični zaslon LCD z diagonalo 8,0 cm (3,2 palca) in 921.000 pikami, ki je vgrajen tudi v dražje profesionalne DSLR-je, s prevleko proti odsevu ter najboljšo reprodukcijo barv in najboljšo svetlostjo v svojem razredu, spodbuja k ustvarjalnemu fotografiranju iz različnih kotov. Način za makrofotografiranje omogoča izostritev motivov, ki so resnično blizu, (efektivno samo 1 cm razdalje) da zajamete tudi najmanjše podrobnosti.

Naprednim uporabnikom COOLPIX P520 omogoča popoln nadzor nastavitev fotoaparata prek ročnih nastavitev za osvetlitev (P/S/A/M). Način snemanja videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD s 120 posnetki na sekundo ali pa hitrostmi do 60i, z enim dotikom omogoča takojšnje preklapljanje med snemanjem in fotografiranjem. Vgrajeni GPS zabeleži natančno lokacijo posnetka kot geografsko oznako v podatkih slike, zato je P520 zelo priročen za popotnike. Da ostanete povezani, je na voljo še dodatni modul za Wi-Fi, s katerim zlahka prenašate slike in videoposnetke v pametno napravo, od tam pa jih prenesete na splet.

L820 – preprost za uporabo in primeren za vsako priložnost
Nikon COOLPIX se ponaša s slikovnim senzorjem CMOS s 16 milijoni slikovnih točk, zaslonom LCD z diagonalo 7,5 cm (3,0 palca), 30-kratnim optičnim zoomom z ultra širokim kotom z optičnim zmanjšanjem vibracij s premikanjem elementov objektiva ter snemanjem videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD (1080p). Sistem pametnega portreta vedno zajame popolne portrete. Samosprožilec nasmeha (Smile timer) zajame posnetek, ko se oseba nasmehne, preprečevalec mežikanje (Blink proof) vas opozori, če ima kdo zaprte oči, možnosti za glamurozno retušo (Glamour retouch) pa pomagajo, da bodo portreti še lepši. Fotoaparat napajajo štiri baterije velikosti AA, ki jih lahko kupite po vsem svetu.

Fotoaparat COOLPIX P520 bo na voljo v temno srebrni, črni in rdeči barvi po priporočeni ceni 429 EUR, COOLPIX L820 pa v vijoličasti, modri, rdeči ali črni barvi po 249 EUR. Oba bosta naprodaj po 21. februarju.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati