16.999,00€
Nov objektiv: Nikon NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR AF

Nov objektiv: Nikon NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR AF

Nikon danes predstavlja tudi super-telefoto objektiv NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR AF z enojno goriščno razdaljo in namenskim tele-pretvornikom AF-S TC800-1.25E ED. Gre za prvi objektiv NIKKOR s tehnologijo elektromagnetnega nadzora membrane in optičnimi elementi objektiva iz fluorita.

Sporočilo za javnost

Novi objektiv se ponaša z najdaljšo goriščno razdaljo med objektivi NIKKOR, zato je popolna izbira za profesionalne fotografe na področju športa in novinarstva. Čeprav objektiv AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR zagotavlja ekstremen doseg, je presenetljivo lahek in dobro uravnotežen (4590 ali 4725 gramov) z nameščenim tele-pretvornikom. To so Nikonovi inženirji dosegli z uporabo robustne magnezijeve zlitine za ohišje ter z izboljšano optično sestavo, ki ima skupaj 20 elementov v 13 skupinah, vključno z dvema elementoma iz fluorita in dvema elementoma iz ED-stekla. Nikonova nano kristalna prevleka proti odsevu zagotavlja jasne slike z minimalno količino bleščanja. Objektiv ima tudi ukrivljeno zaščitno konveksno steklo in 52-milimetrski filter NC. Na hrbtni strani objektiva je na voljo celo priročno vstavljivo držalo 52-milimetrskega filtra.

Elektromagnetna membrana zanesljivo in zelo natančno nadzira zaslonko (od f/32 do f/5.6). Ta natančni mehanizem zagotavlja tudi povečano stabilnost pri samodejnem nadzoru osvetlitve med neprekinjenim fotografiranjem ter večjo natančnost, predvsem pri uporabi objektiva s tele-pretvornikom, kar zahteva dvojno povezavo z zaslonko. Mehanizem zmanjšanja vibracije (VR) omogoča izravnavo, enakovredno približno štiri korake večji hitrosti sprožilca.

Objektiv ima pogon SWM (tihi pogon) za hitro in natančno izostritev. Na voljo so trije načini izostritve: A/M (samodejna izostritev z ročnim upravljanjem, prednost AF), M/A (takojšnji preklop iz samodejne izostritve v ročno upravljanje v katerem koli načinu AF), in M (ročna izostritev).

Namenski tele-pretvornik
Vsakemu objektivu AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR je priložen TELE-PRETVORNIK AF-S TC800-1.25E ED – prvi tele-pretvornik z elementom iz ED-stekla za popravek barvnega odklona, težave, ki se pogosto pojavlja pri objektivih z veliko goriščno razdaljo. Vsak tele-pretvornik, razvit izključno za objektiv AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR (ni na voljo posebej), je izdelan po meri posameznega objektiva, da bi ohranil njegovo vrhunsko optično delovanje ter hkrati povečal goriščno razdaljo objektiva na 1000 mm.

Objektiv bo naprodaj od 4. aprila za 16.999 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati