>159,99€
Nova fotoaparata: Olympus VR-370 in VG-180

Nova fotoaparata: Olympus VR-370 in VG-180

Dva nova fotoaparata, VR-370 in VG-180, sta dopolnila Olympusovo serijo STYLUS smart. Prvi si lasti 12,5 kratno optično povečavo in objektiv z goriščnico 24mm, drugi pa 5 kratno povečavo in 16-megapikselno svetlobno tipalo CCD.

Sporočilo za javnost

30. januar 2013 - Kako spraviti zmogljiv, lep in vsestranski fotoaparat v žep, ne da bi nas motil? Tako, da se odločimo za enega od Olympusovih fotoaparatov najnovejše generacije elegantne in vitke serije STYLUS Smart: VR-370 in VG-180. Očarljivi VR-370 je že na prvi pogled videti kot popoln pomeri-in-sproži kompaktni fotoaparat, nadvse enostaven za uporabo. Vendar je zaradi izvrstnega 12,5-kratnega optičnega zoom objektiva in super-širokokotnosti z goriščnico 24 mm* veliko več. Z objektivom s takšno povečavo lahko namreč posnamemo veliko boljše fotografije in HD-videe, saj lahko v objektiv ujamemo bistveno širši prizor in se izbranemu motivu neprimerno bolj približamo. Tehnološko dovršena dvojna stabilizacija slike na posnetkih preprečuje zamegljenost. Z desetimi Čarobnimi filtri jim lahko dodajamo posebne učinke. Tako lahko npr. s filtrom Miniatura na posnetek vnesemo videz pomanjšanega modela oz. makete izvirnega motiva. Po še nekoliko ugodnejši ceni je na voljo VG-180, opremljen z izjemnim 5-kratnim širokokotnim optičnim zoom objektivom (26-130 mm*). Med ostalimi odličnimi lastnostmi velja omeniti 16-megapikselno svetlobno tipalo CCD, devet Čarobnih filtrov za fotografije in Napredno samodejno delovanje (iAuto), ki prepozna različne vrste fotografiranih prizorov in samodejno izbere najustreznejše nastavitve. VR-370 bo na voljo v mesecu marcu v črni, srebrni, rdeči ali modri barvi. VG-180 pa v rdeči ali črni barvi.

 

Super-širokokotni pogled svet
Fotoaparati serije Smart so bili zaradi svoje vitke oblike in maloštevilnih tipk za upravljanje vedno deležni pozornosti. Vendar le redki poznajo tudi veliko moč njihovega zooma - ali vsestransko uporabnost super-širokokotnih objektivov. VR-370 z goriščno razdaljo objektiva 24-300 mm* omogoča fotografiranje ogromnega spektra različnih motivov, ne da bi za to morali spreminjati nastavitve ali menjati objektive, tako kot na večjih in veliko dražjih fotoaparatih. Ko želimo od blizu posneti veliko skupino ljudi, VR-370 enostavno skrajša goriščnico na 24 mm*. Pomembne dogodke, širne pokrajine ali polno sobo otrok - vse to lahko posnamemo, ne da bi se zaradi tega od motiva morali oddaljiti. Podobno je tudi z 12,5-kratnim optičnim zoomom. Izbranemu motivu se z njim lahko bistveno bolj približamo, zato so fotografije in videi živahnejši in zanimivejši. Zato je VR-370 idealen za spontano fotografiranje oddaljenih motivov, ki jih večina fotoaparatov niti ne more dovolj približati, da bi jih lahko razločno posnela. S 16-megapiksli, samodejnimi nastavitvami, široko paleto Čarobnih filtrov in dvojno stabilizacijo za preprečevanje zamegljenosti na posnetkih je resnično vsestranski fotoaparat.
Dve domišljeni lastnosti je potrebno še posebej omeniti, ker sta tudi sicer značilni za serijo Smart. Prva je združljivost s pomnilniškimi karticami Eye-Fi™, ki omogočajo brezžičen prenos posnetkov na računalnik ali splet. Kartice so na voljo posebej. Druga pa je eleganten kovinski ročaj na sprednji strani VR-370, zaradi katerega lahko fotoaparat v naglici lažje izvlečemo iz žepa in ga stabilnejše držimo, kar preprečuje nenamerne padce fotoaparata.

 

Enkratni posnetki brez napora
Pri čudovitih in lahkih fotoaparatih, ki jih lahko kupimo za precej manj kot 100 €, je kakovost posnetkov običajno prvo razočaranje, ki smo ga deležni. Dejansko o kakovosti v tem primeru le težko govorimo. Vendar ne z VG-180. Ima namreč tako dober objektiv, da lahko ob vsaki priložnosti posnamemo odlične fotografije in videe z zvokom - v povsem jasni 16-megapikselni ločljivosti. Na voljo je natančen 5-kratni optični zoom za povsem ostre posnetke motivov v daljavi in ravno pravi široki kot z goriščnico 26 mm* za skupinske posnetke, fotografiranje zgradb in pokrajin z razglednih točk. Tako kot VR-370 tudi VG-180 sam poskrbi za najprimernejše nastavitve z Naprednim samodejnim delovanjem (iAuto). Zoom je mogoče tudi digitalno povečati od 5-kratne do 20-kratne povečave. Posnete fotografije lahko še dodatno obogatimo z enim od devetih Čarobnih filtrov. Med njimi je tudi nov filter Miniatura, ki fotografiranemu motivu s poudarkom kontrasta in barve ter z zmanjšanjem globinske ostrine da videz makete - z enostavnim pritiskom na tipko. Tako kot vse ostalo pri fotoaparatih Smart, je tudi to tako zelo enostavno.
Osnovne značilnosti:

• 12,5-kratni super-širokokotni zoom objektiv (24-300 mm*) omogoča enostavno fotografiranje oddaljenih motivov in širokokotnih posnetkov
(VG-180: 5-kratni širokokotni optični zoom objektiv, 26-130 mm*)
• Videosnemanje v formatu 720 HD z zvokom v visoki ločljivosti
(VG-180: snemanje v formatu VGA z zvokom)
• 16-megapikselno svetlobno tipalo CCD za visoko kakovostne fotografije, videoposnetke in tiskanje v polni velikosti
• Dvojna stabilizacija slike zmanjšuje zamegljenost posnetkov pri hitrih motivih (VG-180: digitalna stabilizacija slike)
• 7,6-cm barvni LCD (460 000 slikovnih pik) olajša iskanje kompozicije in ogled posnetkov, tudi v skupini
(VG-180: 6,9-cm barvni LCD z 230 000 slikovnimi pikami)
• 10 Čarobnih filtrov za dodajanje posebnih učinkov fotografijam in/ali HD videoposnetkom (VG-180: 9 Čarobnih filtrov za fotografije)
• Združljivost s pomniškimi karticami Eye-Fi™, ki omogočajo samodejen in brezžičen prenos posnetkov na računalnik ali splet
* 35-mm standard

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati