569,00€
Nov objektiv: Olympus M. ZUIKO ED 75-300 mm 1 : 4,8-6,7 II

Nov objektiv: Olympus M. ZUIKO ED 75-300 mm 1 : 4,8-6,7 II

Olympus predstavlja nov sistemski tele objektiv M. ZUIKO ED 75-300 mm 1 : 4,8-6,7 II, ki tehta 425 gramov in bo na voljo marca 2013.

Sporočilo za javnost

30. januar 2013 - Z Olympusovimi sistemskimi fotoaparati Mikro ŠtiriTretjine je postala visoko zmogljiva fotografska oprema bistveno dostopnejša. Tokrat Olympus predstavlja nov, cenovno dosegljiv sistemski objektiv, s katerim postane bistveno dostopnejše tudi tele-fotografiranje. Telefoto objektiv M. ZUIKO ED 75-300 mm 1 : 4,8-6,7 II ima veliko goriščno razdaljo, s katero lahko oddaljene motive ujamemo na živahne posnetke v visoko kakovostnih povečavah. Olympus je objektiv prenovil za uporabo na fotoaparatih OM-D E-P5 in PEN in tako kot njegov predhodnik ima vgrajene prvovrstne komponente, med drugim tih in zvezen ostrilni mehanizem (MSC) ter nov optični premaz leč ZERO, ki skupaj zagotavljata odlično kakovost posnetkov tudi ob najmočnejši svetlobi. Na voljo bo od marca 2013.

Moč žepne velikosti
Kompaktni M. ZUIKO ED 75-300 mm 1 : 4,8-6,7 II tehta le 425 gramov, toda kljub temu ima posebno optično konstrukcijo, s katero široko odpira vrata ustvarjalni fotografiji. Leče super ED (s posebno nizko disperzijo), ED in HR (z visokim lomnim količnikom) so premazane z optičnim nanosom ZERO, ki učinkovito preprečuje bleščanje in svetlobne odseve v objektivu prek celotnega razpona goriščnice - tudi ob najmočnejši svetlobi. Profesionalen boké je gotovo ena večjih odlik vsakega visoko kakovostnega sistemskega objektiva, zato je Olympus tokrat uporabil krožno zaslonko, ki zagotavlja enakomerno in gladko zamegljenost ozadja motiva. Mehanizem samodejnega ostrenja je zaradi tehnologije MSC (Movie and Still Compatible) zelo hiter in hkrati skoraj neslišen, zato je še posebej primeren za HD-videosnemanje in tudi fotografiranje

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati