Nikon COOLPIX P520 i COOLPIX L820

Nikon COOLPIX P520 i COOLPIX L820

Nikon Europe predstavlja dva nova modela kojima će dopuniti svoju ponudu snažnih fotoaparata s vrhunskim zumom. Kombinacija vrhunskog objektiva NIKKOR s 42x optičkim zumom i naprednog sustava smanjenja vibracija kod pomaka objektiva, LCD monitor od 8,0 cm (3,2 in.) s promjenjivim kutom gledanja, snimanje videozapisa pune HD razlučivosti i ugrađeni GPS, čine P520 idealnim za pasionirane fotografe koji žele svestrani fotoaparat velike žarišne duljine u kompaktnom kućištu. Model L820, s druge strane, klasičnog je izgleda ali zato opremljen iznimno širokokutnim objektivom NIKKOR s 30x optičkim zumom, a uz to je lak za nošenje i jednostavan za uporabu. Ima CMOS senzor sa 16 megapiksela, LCD monitor od 7,5 cm (3,0 in.), sustav smanjenja vibracija kod pomaka objektiva i snimanje videozapisa pune HD razlučivosti.

“Zahvaljujući žarišnoj duljini koja pokriva sve, od širokokutnih snimaka od 24 mm pa do super telefotografskih udaljenosti od 1000 mm, P520 vam omogućuje da se približite akciji više no što biste pomislili da je uopće moguće,” objašnjava Nicolas Gillet, direktor Sektora proizvoda za potrošačke proizvode za Nikon Europe. “Savršen je za one koji žele snimati s bilo kojeg mjesta, bez obzira na to nalaze li se u stražnjem dijelu publike na nekom glazbenom koncertu ili su na safariju, a uz to žele i mogućnost potpune ručne kontrole. Model L820, s druge strane, pruža jednostavniji način uživanja u vrhunskom zumu. Videozapis pune HD razlučivosti s optičkim zumom tijekom snimanja dostupan je na oba fotoaparata, što omogućuje impresivno stabilne snimke.”

P520 – Zum izvan svih očekivanja

COOLPIX P520 nevjerojatno je svestran fotoaparat koji pokriva sve situacije snimanja. Njegov objektiv NIKKOR s 42x zumom, jedan od najsnažnijih na tržištu, s lakoćom snima i portrete u krupnom planu i udaljene pejzaže.Čak i pri radu s punim zumom, senzor CMOS s 18 megapiksela i pozadinskim osvjetljenjem te napredan sustav smanjenja vibracija kod pomaka objektiva osiguravaju stabilnost kadrova i savršenu oštrinu objekata, pri svakom osvjetljenju. LCD monitor od 8,0 cm (3,2 in.) s promjenjivim kutom gledanja i 921.000 točaka potiče vas na kreativnost i snimanje iz drugog kuta. Vrhunski zaslon visoke razlučivosti, kakav vidimo na profesionalnim Nikonovim D-SLR fotoaparatima, ima premaz protiv odsjaja i najbolju reprodukciju boja i svjetlinu slike u klasi.

Naprednijim korisnicima P520 omogućava potpunu kontrolu postavki fotoaparata pomoću kotačića za odabir načina koji omogućuje pristup ručnim postavkama ekspozicije (P/S/A/M) i korisničkom načinu koji omogućuje trenutno pozivanje najdražih postavki fotoaparata. Način videozapisa pune HD razlučivosti jednim dodirom gumba omogućuje trenutno prebacivanje na snimanje videozapisa, a ugrađeni GPS bilježi točnu lokaciju na kojoj je slika snimljena kao geooznaku u podacima o slici, pa je P520 odličan izbor za sve koji vole putovati. Da biste ostali povezani, u dodatnoj ponudi dostupan je Wi-Fi priključak za trenutan prijenos slika i videozapisa na bilo koji pametan uređaj* spreman za njihovo slanje na internet.

COOLPIX P520 dolazi u tri boje: tamnosrebrnoj, crnoj i crvenoj.*

L820 – Jednostavne značajke za sve situacije

Zahvaljujući objektivu NIKKOR s vrhunskim 30x zumom i snimanju videozapisa pune HD razlučivosti, COOLPIX L820 zna kako pametno raditi sa slikama – kako biste vi bili bez brige. Easy auto mode (Jednostavan automatski način) vodi brigu o postavkama fotoaparata umjesto vas, te ih podešava u skladu sa situacijom i omogućuje snimanje bez muke, dok iznimno osjetljiv senzor slike CMOS sa 16 megapiksela i pozadinskim osvjetljenjem snima izvanredno detaljne slike, čak i pri slabom svjetlu.

 

Velika žarišna duljina fotoaparata L820 prikladna je i za ekstremno širokokutne snimke kod, primjerice, snimanja širokog obalnog pejzaža, kao i za super telefotografske udaljenosti, na primjer kod snimanja udaljenog jahača valova. Pametna ručica postavljena sa strane omogućuje prebacivanje s jedne perspektive na drugu u samo nekoliko sekundi i osigurava glatko, stabilno zumiranje čitavim rasponom žarišnih duljina tijekom snimanja videozapisa ili fotografija. Istovremeno, četiri različite automatske funkcije protiv zamućenja osiguravaju stabilnu izoštrenost vašeg objekta. Kada se pojavi trenutak koji želite zabilježiti na videozapisu, gumb za snimanje pomoću jednog dodira omogućuje trenutno prebacivanje na snimanje videozapisa pune HD razlučivosti (1080p), dok veliki LCD monitor od 7,5 cm (3,0 in.) prikazuje kompletnu akciju snimljenu uz iznimnu jasnoću u svako doba dana ili noći.

COOLPIX L820 dolazi u četiri boje: u boji šljive, plavoj, crvenoj i crnoj.*

Nikon COOLPIX P520: Dodatne značajkeNačin rada Auto HDR (Automatski HDR): kombinira dvije snimke snimljene pri različitim ekspozicijama tijekom jednog otpuštanja okidača kako bi se stvorila slika širokog dinamičkog raspona i bogate gradacije boja, što vam omogućuje snimanje slika impresivno nijansiranih detalja u svim situacijama.
Macro mode (Makro način): omogućuje fokusiranje na objekte iz doista velike blizine (efektivno s udaljenosti od samo jednog centimetra) kako biste snimili i najmanji detalj.
Easy Panorama (Lak panoramski prikaz) 360/180: okomitim i vodoravnim pomicanjem stvarate dinamične panorame.
3D shooting mode (3D način snimanja): napravite 3D sliku bilo koje fotografije i zatim je reproducirajte na 3D televizoru i računalu.
Funkcijski gumb za korisničko prilagođavanje: omogućuje preskakanje izbornika i postavljanje prečaca do omiljenih postavki fotoaparata.
Napredne značajke videozapisa: prilikom snimanja koristite se optičkim zumom s automatskim fokusiranjem i snimite videozapis usporeno ili ubrzano brzinama od najviše 120 fps (VGA), uz razlučivost od 1920 x 1080 i odabranu brzinu kadra (60i, 50i, 30p ili 25p). Videozapisi se mogu snimati i u formatu iFrame, a ugrađeni HDMI priključak omogućuje izravno priključivanje fotoaparata na televizor visoke razlučivosti (HDTV).
Kontinuirano snimanje velikom brzinom: snimite do 10 slika pune razlučivosti brzinom od 7 fps ili do 30 slika pune razlučivosti brzinom od 1 fps.
Brz i precizan AF: kada želite snimiti složene objekte, možete snimati u načinu Manual focus (ručno fokusiranje) sa sustavom automatskog fokusiranja s 99 točaka za iznimno oštre fotografije. 
Subject Tracking AF (AF s praćenjem objekta): snimite oštre slike objekata koji ne mogu ili ne žele ostati mirni. Funkcija Subject Tracking AF (AF s praćenjem objekta) drži fotoaparat fokusiranim na odabranom objektu čak i kada se on pomiče.

Nikon COOLPIX L820: Dodatne značajke


Sustav Smart portrait (Pametni portret): snimite savršene portrete svaki put. Smile timer (Tajmer osmijeha) snima kada se odabrani objekt nasmiješi, Blink proof (funkcija protiv zatvaranja očiju) upozorava vas kada su nečije oči zatvorene, a zahvaljujući funkciji Glamour retouch (Glamurozno retuširanje) vaši će portreti izgledati još ljepše.
Izbornik Retouch (Retuširanje): poboljšajte svoje fotografije u fotoaparatu pomoću niza filtarskih efekata. Primjeri uključuju funkciju Selective Colour (Selektivna boja), koja pretvara vašu sliku u monokromatsku i potom dodaje boju prema vašem odabiru, dok Cross Screen (Zvjezdasti zaslon) osvjetljava objekte zvjezdastim efektom.
AA baterije: vaš fotoaparat napajaju četiri AA baterije koje su dostupne svuda u svijetu.
19 scenskih načina rada: automatski optimiziraju postavke fotoaparata za popularne fotografske stilove i efekte. Postignite izvanredne rezultate pri fotografiranju jednostavnim odabirom načina rada koji najbolje odgovara situaciji u kojoj se nalazite.
Bežični prijenos: kompatibilan s karticama Eye-Fi X2 (ili novijima). Prebacite svoje digitalne fotografije (u JPEG formatu) izravno na svoj pametni uređaj ili osobno računalo i uživajte u prednostima Nikonove online usluge za dijeljenje fotografija, my Picturetown.

*Dostupnost proizvoda može se razlikovati ovisno o zemlji.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati