Nikonovi novi robusni fotoaparati COOLPIX AW110, S31, L27 i L28

Nikonovi novi robusni fotoaparati COOLPIX AW110, S31, L27 i L28

Nikon Europe danas otkriva četiri nova modela u svojoj ponudi fotoaparata COOLPIX, među kojima je i ekspert za podvodnu fotografiju: robusni AW110 za upotrebu na otvorenom, koji omogućuje snimanje na dubini od najviše 18 metara i trenutno dijeljenje iskustava zahvaljujući Wi-Fi vezi. Model S31 ima 10 megapiksela, otporan je na vodu, udarce i prašinu, a dovoljno je čvrst i jednostavan da ga može upotrebljavati cijela obitelj. I na kraju, dva nova fotoaparata serije L, modeli L27 i L28, omogućuju snimanje kvalitetnih slika i videozapisa bez muke.

Nicolas Gillet, voditelj Sektora proizvoda za potrošačke proizvode za Nikon Europe, kaže: “Ovi novi fotoaparati COOLPIX zadovoljit će različite ukuse. Izdržljivi AW110 namijenjen je ponajviše ljubiteljima ekstremnih sportova ili novokvalificiranim roniocima. Ima remen za pričvršćivanje na aparat za ronjenje i može se upotrijebiti za istraživanje podvodnog svijeta do dubine od 18 m, što je standardna dubina ronjenja za kvalificirane ronioce u otvorenim vodama (Open Water Diver). Osim toga, omogućuje slanje na kompatibilne pametne uređaje putem Wi-Fi veze, što znači da svoje podvodne pustolovine možete lako podijeliti s prijateljima i obitelji. Za one koji žele robusno kućište po umjerenoj cijeni, S31 omogućuje podvodni rad do dubine od 5 m, otporan je na udarce i prašinu i toliko jednostavan za upotrebu da ga s užitkom mogu upotrebljavati svi, od djece do baka i djedova. Ako želite krajnje jednostavan fotoaparat po principu ''usmjeri i snimi'', modeli L27 i L28 imaju pametne automatske značajke kako biste se vi mogli fokusirati na bitne stvari u životu.”

COOLPIX AW110 – Spreman za sjajne snimke na otvorenom

Namijenjen za snimanje i dijeljenje čitave akcije, AW110 spreman je za avanturu baš kao i vi. Bilo da vam je u ruci, montiran na dasku za surfanje, učvršćen na ruksak ili aparat za ronjenje, svaki zaokret, svako zapljuskivanje i zaronjavanje mogu se zabilježiti na oštrim slikama ili videozapisima pune HD razlučivosti (1080p). Senzor CMOS sa 16 megapiksela i pozadinskim osvjetljenjem, širokokutni objektiv NIKKOR s 5x zumom i OLED monitor od 7,5 cm (3 in.) i sa 614.000 točaka dolaze u čvrstom i kompaktnom kućištu otpornom na prašinu, vodu do dubine od 18 m, udarce pri padu s visine do 2 m i smrzavanje do temperature od -10°C.
Prijatelji i obitelj uvijek su u tijeku sa svim vašim najnovijim avanturama zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi vezi koja omogućuje prijenos slika i videozapisa izravno na pametni uređaj za lako slanje na internet. Da bi zadovoljio potrebe pustolovnog fotografa, AW110 opremljen je brojnim značajkama koje osiguravaju njegovu optimiziranost za vrhunski rad na otvorenom. GPS omogućuje dodjelu geooznaka slikama kako biste ih lako mogli pratiti i reći drugima gdje su točno snimljene, dok vam elektronički kompas i karta svijeta olakšavaju snalaženje i planiranje puta. Visinomjer bilježi točnu visinu na kojoj ste napravili snimak (raspon: -300 m do 4500 m), a hidrobarometar mjeri dubinu ispod površine vode (raspon: 0 do -20 m).

Da biste mogli snimati usred same akcije, umjesto da stojite sa strane, praktična značajka Action Control (regulacija akcije) omogućava podešavanje postavki fotoaparata naginjanjem fotoaparata s jedne strane na drugu, pa se vrlo lako upotrebljava i kad ste pod vodom ili nosite debele rukavice.

Kao što je i uobičajeno za fotoaparate Nikon, kvaliteta slike koju daje AW110 nenadmašna je. Visokoosjetljivi senzor CMOS sa 16 megapiksela i posebni načini rada pri slabom osvjetljenju zajedno omogućuju ostvarivanje vrhunskih rezultata pri jarkom suncu, noću ili duboko pod vodom. Visoka ISO osjetljivost (do 3200) smanjuje rizik od zamućenja slika uzrokovanog objektima koji se brzo kreću ili slabim svjetlom, dok Best Shot Selector (postavka odabira najbolje snimke) (BSS) automatski odabire najoštriju od najviše 10 uzastopnih snimaka. Konačno, ne postoji bolji fotoaparat za snimanje aktivnosti ili pustolovnih poduhvata na otvorenom – bilo zimi, u proljeće, ljeto ili jesen.

COOLPIX AW110 dolazi u četiri boje: maskirnoj, plavoj, crnoj i narančastoj.*

COOLPIX S31 – Dobro došao u obitelj

Čvrst, jednostavan i zabavan, S31 s 10 megapiksela pravi je fotoaparat za sve članove obitelji. Veliki gumbi, jasni izbornici, objektiv NIKKOR s 3x optičkim zumom, LCD monitor od 6,7 cm (2,7 in.), snimanje HD videozapisa i zabavni filtri u fotoaparatu svakome omogućuju da snimi odlične slike i videozapise uz potpunu sigurnost jer ovaj je fotoaparat otporan na udarce a uz to je praktičan za nošenje ma gdje išli. Otporan na vodu do dubine od 5 metara, otporan na udarce pri padu s visine od najviše 1,2 metra i otporan na prašinu, stvoren je za aktivnu upotrebu kod kuće i na odmoru te vas potiče na snimanje slika na novim mjestima, primjerice u bazenu ili na plaži.
S31 ima simetričan dizajn kućišta koji omogućava lako rukovanje i ugodno držanje u svakoj ruci. Bljeskalica je smještena u sredini, a veliki, namjenski gumbi za snimanje fotografija ili jasnih videozapisa od 720p s pomoću jednog dodira nalaze se s obje strane fotoaparata kako mali prsti ne bi ometali snimanje vaših sjajnih snimaka. Jasni izbornici s ikonama smjelih, živih boja omogućuju jednostavnu navigaciju funkcijama, čak i djeci. Automatska tehnologija protiv zamućenja osigurava oštre snimke prijatelja ili rođaka koji se brzo kreću, a nakon što snimite savršenu sliku, stavite točku na i uz pomoć zabavnih filtara u fotoaparatu, kao što je Fisheye (efekt ribljeg oka) ili Selective Color (Selektivna boja).

COOLPIX S31 dolazi u pet boja: žutoj, ružičastoj, plavoj, bijeloj i smeđoj.*

COOLPIX L27 – Kako bi vaše uspomene potrajale

Atraktivan, čvrst i jednostavan za upotrebu, L27 sa 16 megapiksela ima svu potrebnu pamet za fotografije i videozapise – a vi se samo opustite. Jednostavne naredbe i pametne automatske tehnologije jamče stabilne slike i snimanje portreta s nasmiješenim licima i otvorenim očima.

Širokokutni objektiv NIKKOR s 5x optičkim zumom (26–130 mm) snima sve, od grupnih snimaka do krupnih planova uz vrhunsku preciznost i oštru razlučivost. Za još vjernije uspomene dragocjenih trenutaka tu je funkcija snimanja oštrih HD (720p) videozapisa na dodir gumba, pa se fotografije i videozapisi reproduciraju točno onako kako ih se sjećate i to na kvalitetnom LCD monitoru od 6,7 cm (2,7 in.).

Easy Auto Mode (Jednostavan automatski način) optimizira sve postavke fotoaparata ovisno o uvjetima osvjetljenja u kojima snimate i omogućuje da vaše slike uvijek ostave sjajan dojam. Ugrađeno smanjenje zamućenja zbog pomicanja smanjuje efekt podrhtavanja fotoaparata, sustav Smart Portrait (Pametni portret) uključuje značajke kao što su Smile Timer (Tajmer osmijeha) i funkcija Skin Softening (Uljepšavanje kože) kako bi se osiguralo da objekti uvijek izgledaju u svom najboljem izdanju. Budući da se napaja putem praktičnih AA baterija, L27 je savršen za ponijeti sa sobom ma gdje išli.

COOLPIX L27 dolazi u pet boja: ljubičastoj s ukrasnim crtežom, crnoj, crvenoj, srebrnoj i bijeloj.*COOLPIX L28 – Za sve one važne stvari u životu

COOLPIX L28 još je jedan zadivljujuće jednostavan fotoaparat koji fotografiranje slika i snimanje filmova pretvara u pravi užitak. Zahvaljujući širokokutnom objektivu NIKKOR s 5x optičkim zumom i 20 megapiksela, LCD monitoru od 7,5 cm (3,0 in.) te snimanju HD (720p) videozapisa ovaj fotoaparat ima sve što vam je potrebno kako biste zabilježili sve one važne trenutke u životu.

Easy Auto Mode (Jednostavan automatski način) i snimanje videozapisa s pomoću jednog dodira omogućuju potpuno jednostavan rad, dok visok broj megapiksela i oštar objektiv NIKKOR s 5x optičkim zumom osiguravaju savršeno snimanje baš svega, od fotografije krupnog plana novog člana obitelji, pa do videozapisa cijele obitelji tijekom igre. Fotografije izgledaju sjajno prilikom reprodukcije na velikom LCD monitoru, a zahvaljujući savršenoj oštrini omogućuju izvrsna uvećanja koja vrijedi objesiti na zid. L28 se napaja putem praktičnih AA baterija.

COOLPIX L28 dolazi u četiri boje: ružičastoj, crvenoj, srebrnoj i crnoj.*

*Dostupnost proizvoda može se razlikovati ovisno o zemlji.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati