360° panorama iz vrha najvišje zgradbe na svetu

360° panorama iz vrha najvišje zgradbe na svetu

Ste si že od nekdaj želeli na svet pogledati iz strehe Burj Khalifa – najvišje stavbe na svetu? Sedaj si to lahko privoščite kar iz domačega naslanjača. Za to je poskrbel dubajski fotograf Gerald Donovan, ki je pred kratkim dobil enkratno priložnost za fotografiranje z vrha te 828 metrov visoke zgradbe.

 Namesto običajnih fotografij se je avtor odločil posneti osupljivo 360° panoramo, ki nam da občutek kot bi dejansko bili na vrhu najvišje zgradbe sveta! Panoramo sestavlja 70 posamičnih posnetkov, skupna ločljivost pa je 2,5 gigapiksla. Štirideset posnetkov ločljivosti 80 milijonov točk je fotograf posnel s pomočjo robotskega panoramskega stojala. Ostale fotografije je Donovan posnel sam in sicer zato, da je z njimi zapolnil vrzeli, ki so nastale pri robotskih posnetkih. Še zanimivost – z vrtoglave višine 828 metrov je na posnetku opaziti ukrivljenost Zemlje!

Za kratek vpogled v to masivno in impresivno panoramsko fotografijo si oglejte zgornji video, celotno 360° panoramo pa si lahko ogledate spodaj.

Burj Khalifa Panorama

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati