1,00€
Naredi si sam: projektor za 1 evro

Naredi si sam: projektor za 1 evro

Zanimiv projekt, za katerega poleg pametnega telefona potrebujemo le še kartonasto škatlo, povečevalno steklo, olfa nož ter par malenkosti. Seveda potrebujemo še nekaj žal vedno dragocenejšega prostega časa, a miniaturni digitalni projektor vas bo gotovo navdušil – še brata Lumière bi bila ponosna na vas!

To je lahko tudi odličen projekt za nadebudne malčke, saj je preprost in enostaven, hkrati pa izvrstno ponazori fizikalne lastnosti svetlobe ter tehnologijo filmske projekcije. Izdelava je res preprosta - v škatlo najprej izrežemo luknjo, kamor namestimo povečevalno steklo (z zunanje strani), nato pa v škatlo namestimo telefon (svetlost zaslona moramo nastaviti na maksimalno). Poiskati moramo le še najprimernejšo oddaljenost za velikost in ostrino projicirane slike ter že lahko uživamo ob dobro opravljenem delu! Celotna navodila korak za korakom si lahko ogledate tukaj. Če vas enostavnost projekta in skromne zmogljivosti ne bodo zadovoljile, pa lahko na spletu najdete veliko zmogljivejših, zahtevnejših in tudi dražjih rešitev – nekaj zelo zanimivih si lahko ogledate tukaj.

via: apartmenttherapy.com, photojojo.com

Komentarji
Tone Martinjak (@Tehnicni) 8. november 2016 00:04
Pozdravljeni vsi skupaj, sem nov na forumu.
Rad bi naredil projekcijo LCD displeja z diagonalo cca 7cm na strop spalnice, pa me bega več vprašanj.
1.) Projektor z eno lečo naj bi imel zatemnjene vogale, kako je s tem?
2.) V mladih letih sem naredil zadevo z dvema lečama http://oaklanddiscovery.blogspot.si/2012/07/cardboard-opaque-projector.html z zrcalom, tako da so bile slike nezrcalne
2.) Lupe še nimam, kako izbrati, moje razmišljanje je, da čim večjo in s čim manjšo povečavo, da bodo vogali čim manj zatemnjeni in projekcija ne bo prevelika.
Tone Martinjak (@Tehnicni) 8. november 2016 00:05
Pozabil pripisati, pri mojem projektorju se ne spomnim, da bi bili vogali zatemnjeni
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati