Družinska fotografija na Luninem površju

Družinska fotografija na Luninem površju

Fotografije Lune niso nič posebnega, tudi fotografij posnetih na Luni smo lahko videli že veliko, tokrat pa vam bomo predstavili prvo družinsko fotografijo na Luni.

No, še nobeni družini se ni uspelo fotografirati na Luni, pač pa gre za fotografijo svoje družine, ki jo je astronavt Charlie Duke med misijo Apollo 16 pustil na Luninem površju. Misija Apollo 16 je bila predzadnja misija ameriškega vesoljskega programa Apollo in hkrati peti uspešni pristanek človeške posadke na Luni. 23. aprila 1972 sta se astronavta Charlie Duke in John Young podala na svoj tretji in zadnji izlet po površju Lune. Z vozilom Lunar Rover sta se odpravila raziskovati višavje Descartes. Duke se je tam odločil pustiti spominek – fotografijo svoje družine. Zgornji posnetek, ki ga je Duke posnel s kamero Hasselblad, prikazuje tam puščeno fotografijo v zaščitni vrečki ter odtis njegovega vesoljskega skafandra. Na fotografiji so poleg Duka še njegova žena Dorothy ter otroka Thomas in Charles. Fotografija čaka (najverjetneje) na istem mestu že več kot štirideset let in Duke ne le da je svojo družino nekako popeljal na Luno – temveč so na nek način tam tudi ostali.

via: petapixel.com, foto: NASA

Komentarji
Boris Voglar (@BorisVoglar) 18. februar 2013 11:54
Ta fotografija že več kot 10 let krasi naslovnico razprodanega slovenskega prevoda knjige Susane Sontag - O fotografiji !


http://www.knjigarna-beletrina.com/knjigarna/koda/o-fotografiji/2381
Anita (@anita666) 18. februar 2013 17:09
Ma na vem, brez zamere, samo jaz sem najprej pomislila, na, pa smo začeli smetiti še na Luni...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati