500,00€
Nov fotoaparat: Sony NEX-3N

Nov fotoaparat: Sony NEX-3N

Sony je predstavil nov kompaktni fotoaparat Sony NEX-3N z izmenljivim objektivom, ki tehta samo 210 gramov in s slikovnim tipalom Exmor PS HD CMOS s 16,1 milijona točk.

Sporočilo za javnost

Odkrivajte svet z lahkim in kompaktnim fotoaparatom NEX-3N z vgrajeno bliskavico in objektivi serije E ter tako vstopite v vznemirljiv svet Sony fotografije z izmenljivimi objektivi.

Enostavno fotografiranje avtoportretov omogoča ergonomsko držalo, ki čvrsto sede v roko. Svetel in oster 7,5-centimetrski (3-palčni) LCD zaslon lahko v trenutku zasučete za 180 stopinj in napravite odlično kompozicijo iz iztegnjene roke. Nov gumb za zoomiranje dodatno omogoča, da z eno roko spreminjate goriščno razdaljo na kompatibilnih objektivih kot je SELP1650, ki ga odlikujejo majhne dimenzije, nizka teža in motoriziran zoom. Če ne uporabljate motoriziranega objektiva, pa lahko z gumbom za zoomiranje nadzorujete digitalni zoom.

Resni fotografi vedo, da je za dobro fotografijo pomembna dobra kompozicija. Nova funkcija Auto Object Framing pomaga ustvariti zanimive in privlačne fotografije brez posebnega napora. Aparat samodejno zazna, kaj se nahaja na sliki – ena ali dve osebi, makro prizor, premikajoči se objekti – in avtomatično obreže fotografijo tako, da je kompozicija videti profesionalna.

S težo približno 210 gramov je NEX-3N najmanjši in najlažji fotoaparat s slikovnim tipalom APS-C in izmenljivimi objektivi na svetu. Veliko slikovno tipalo, ki je večje od tistega v kompaktnem fotoaparatu, je najpomembnejši dejavnik, ki omogoča zajem fotografij z izjemnimi detajli in brezhibne Full HD video posnetke. Izmenljivimi objektivi serije E dodatno omogočajo fotografiranje z različno globinsko ostrino (zamegljenim ozadjem), podobno kot bi to storili z večjim in manj priročnim DSLR fotoaparatom.

Veliko slikovno tipalo v NEX-3N ima visoko občutljivost – vse do ISO 16000. Za dodatno zmanjševanje šuma skrbi izboljšan procesor BIONZ, ki uporablja enako tehniko zmanjševanja šuma kot v full-frame modelu α99. Stopnja zmanjševanja šuma in dodajanja ostrine se individualno prilagaja različnim predelom fotografije – tudi pri fotografiranju v šibki svetlobi brez bliskavice ali stativa fotografije ostanejo ostre, na njih pa bo izjemno malo šuma.

NEX-3N je pa je tudi prvi Sony fotoaparat serije NEX z izmenljivim objektivom, ki podpira tehnologijo »TRILUMINOS Colour«. Z njo boste doživeli dramatično razširjeno paleto živih, ultra-realističnih barv pri predvajanju videoposnetkov in fotografij na televizorju Sony BRAVIA s podporo za »TRILUMINOS Display«.

Na voljo je že trinajst visoko-kakovostih objektivov serije E, s katerimi lahko izkoristite izjemen potencial, ki ga nudi NEX-3N. Izbirate lahko med teleobjektivi, zoom, širokokotnimi in makro objektivi Sony in Carl Zeiss, ki ustrezajo vsaki fotografski priložnosti. Za vsak objektiv so značilne vrhunske optične lastnosti, zapakirane v elegantno ohišje, ki se zlije z vašim NEX fotoaparatom. Na voljo je tudi široka paleta dodatkov, od stilsko oblikovanih torbic do dodatnih baterij.

Nova »sling« torba LCS-SB1 je idealna za vsakodnevno uporabo in nudi veliko prostora za udobno shranjevanje medtem ko ste na poti. Prostor za fotoaparat in dodatke dopolnjujejo številni žepi ter odstranljiv notranji oblazinjen del, ki nudi idealno zaščito za aparat, objektive ali tablični računalnik.

Lahek in kompakten Sony NEX-3N z izmenljivim objektivom bo na voljo marca 2013.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati