2.200,00€
Sony s tremi novimi objektivi serije A

Sony s tremi novimi objektivi serije A

Sony razširja nabor objektivov serije A s tremi novimi modeli, ki bodo zadovoljili najzahtevnejše ljubitelje in profesionalce.

Sporočilo za javnost

Telefoto »full frame« objektiv 70-400 mm G; »full frame« objektiv Carl Zeiss Planar 50 mm F1.4; standarden zoom objektiv DT 18-55 mm F3.5-5.6; kompaktna dodatna bliskavica in daljinski sprožilec

• Nove generacije telefoto objektiva 70-400 mm F4-5.6 G SSM II s štirikrat hitrejšim avtofokusom in izboljšano optiko
• »Full-frame« objektiv s fiksno goriščnico in veliko odprtino zaslonke Carl Zeiss Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM – za vrhunsko kakovost slike
• Lahek, kompakten, novo oblikovan standardni 3-kratni zoom objektiv DT 18-55 mm F4.5-5.6 SAM II – zasnovan za fotoaparate s tipalom APS-C
• Bliskavica HVL-F20M - z obliko, ki omogoča prihranek prostora, brezžičnim proženjem in možnostjo fotografiranja z odbojem svetlobe
• Žični sprožilec RM-VPR1 – za enostavno proženje zaklopa, začetek in ustavitev snemanja in zoomiranje

Sony razširja nabor objektivov serije A s tremi novimi modeli, ki bodo zadovoljili najzahtevnejše ljubitelje in profesionalce.

Objektiva 70-400 mm F4-5.6 G SSM II in Carl Zeiss Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM dopolnjujeta vrhunske zmogljivosti Sony-jevega »full-frame« SLT fotoaparata α99 s fiksnim prosojnim zrcalom. DT 18-55 mm F3.5-5.6 SAM II pa je lahek, 3-kratni zoom objektiv za fotoaparate s priklopom A in slikovnim tipalom formata APS-C. Trojici objektivov se pridružujeta še nova bliskavica in žični sprožilec, idealen za makro fotografijo ter druge vrste fotografiranja, ki zahtevajo oddaljeno proženje.

Telefoto zoom objektiv 70-400mm F4.5-5.6 G SSM II
Ponudbo objektivov serije G za leto 2013 je Sony okrepil s prenovljenim objektivom 70-400 mm F4.5-5.6 G SSM II. Objektiv, ki je idealen za fotografiranje živali v naravi in športnih dejavnosti, je osnovan na odličnih zmogljivostih predhodnika, ki je ob prenovi dobil izboljšane optične lastnosti ter hitrejši, odzivnejši sistem samodejnega ostrenja. Z novim vezjem »LSI drive« je ostrenje s SSM (Super Sonic Wave Motor) približno štirikrat hitrejše kot prej. Skupaj z izboljšanim sistemom za ostrenje s sledenjem objektu se prenovljeni objektiv še bolje odnese pri fotografiranju in snemanju hitro premikajočih se objektov v Full HD ločljivosti.

Medtem ko je optična zasnova enaka kot pri predhodniku, so leče zdaj prevlečene s Sonyjevim lastnim premazom »Nano AR Coating«. Ta je približno petkrat učinkovitejši od običajnih antirefleksnih premazov in tako še učinkoviteje zmanjšuje odbleske in sence na izjemno kontrastnih fotografijah.

Carl Zeiss Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM
Novi Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM se pridružuje družini fiksnih objektivov z optiko Carl Zeiss in za fotoaparate serije A, ki jo sestavljajo še Distagon 24 mm, Planar 85 mm in Sonnar 135 mm. S fiksno 50-milimetrsko goriščno razdaljo in izjemno svetlo zaslonko F1.4 je ta vrhunski objektiv idealna izbira za portrete in fotografiranje ob šibki osvetlitvi.

S povsem novo zasnovo z osmimi elementi v petih skupinah in dvema asferičnima lečama se objektiv odlično obnese v kombinaciji s »full-frame« fotoaparatom α99. Dodatno ga odlikujejo še visoka ločljivost in kontrasti pri vseh vrednostih zaslonke; notranje ostrenje, zaradi česar se dolžina objektiva med fokusiranjem ne spreminja ter odpornost na prah in vlago. Nov Sonyjev 50 mm objektiv je tako uporaben za široko paleto fotografskih nalog.

Zoom objektiv DT 18-55 mm F3.5-5.6 SAM II
Lahek, kompakten 3-kratni zoom objektiv, ki pokriva najpogosteje uporabljene goriščne razdalje – od širokokotnih 18 mm do standardnih 55 mm (ekvivalentno 27-82,5 mm pri full-frame fotoaparatu) – je naslednik priljubljenega objektiva DT 18-55 mm F3.5-5.6 SAM, ki ga je Sony predstavil leta 2011. Medtem ko nova različica ohranja enak pogon za samodejno ostrenje (SAM), je bila izboljšav deležna zadnja skupina leč, ki zdaj še uspešneje zmanjšuje odbleske in sence, za udobnejše rokovanje pa so bili nadgrajeni nekateri mehanski deli objektiva.

Novi dodatki za Sonyjeve fotoaparate in kamkorderje
Bliskavica HVL-F20M je z majhnimi dimenzijami nadvse priročna in idealna za osvetljevanje portretov, zaprtih prostorov ter šibko osvetljenih prizorov. Kljub kompaktnim meram ponuja profesionalne funkcije, kot so brezžični nadzor za enostavno osvetljevanje z več bliskavicami, preprosto odbijanje svetlobe od stropov in sten ter samodejno kompenzacijo ravnovesja beline za bolj naravne barve. Hkrati je nadvse enostavna za uporabo, saj se vključi že z dvigom glave bliskavice. Za izklop glavo bliskavice le potisnete navzdol.

Žični daljinski sprožilec RM-VPR1 je združljiv z rastočim naborom fotoaparatov »α« serije A in E, kompaktnimi fotoaparati Cyber-ShotTM ter kamkorderji Handycam®, opremljenimi z vmesnikom Multi Terminal. Poleg sprožilca je z njim mogoče nadzirati tudi zoom ter začetek in konec video-snemanja, funkcija »shutter lock« pa je idealna za fotografiranje z dolgimi časi osvetlitve v načinu »bulb«. Kompletu z žičnim sprožilcem sta priložena dva kabla – eden je namenjen povezavi s fotoaparati in kamkorderji s priključkom Multi Terminal, drugi pa omogoča daljinsko proženje zaklopa pri fotoaparatih s priklopom za objektive A, ki so opremljeni z enostavnim priključkom za daljinski sprožilec.

Vse podrobnosti o novih objektivih in dodatkih so dostopne na spletnem naslovu http://www.sony.si/hub/objektivi.

Novi objektivi in dodatki bodo v Evropi na voljo marca 2013.

Komentarji
Andraž Martinšek (@AndrazMartinsek) 28. februar 2013 11:26
Dr.Evil-u pa tole diši
Nejc Lampret (@DrEvil) 28. februar 2013 21:20
Sem slišal da mi boš nabavil prve dva ;D
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati