2.699,00€
Nov objektiv: Nikon AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR

Nov objektiv: Nikon AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR

Nikon je predstavil posodobitev svojega klasičnega telefoto zum objektiva (AF-S) formata FX s širokim razponom goriščnih razdalj od 80 do 400 mm. Objektiv je prilagojen novim generacijam hitrih visokoločljivostnih fotoaparatov D-SLR, saj nudi izredno učinkovit sistem samodejnega ostrenja, najnaprednejšo tehnologijo zmanjšanja tresljajev ter izboljšano optično konstrukcijo v kompaktnejšem in lažjem ohišju.

Sporočilo za javnost

Objektiv je primeren za zajemanje motivov, kot so divjad, pokrajinski detajli ali športni dogodki ter pokriva območje od srednje do super-telefoto zmogljivosti. VR mehanizem za zmanjšanje tresljajev v celotnem območju goriščnic omogoča uporabo časov, štiri stopnje daljših od priporočljivih, kar še posebej prav pride pri najdaljših 400 mm. Nova je optična konstrukcija objektiva z 20 elementi v 12-ih skupinah. S pomočjo Nikonovega nano-kristalega premaza omogoča kontrastne rezultate brez odbleskov in notranjih odbojev svetlobe v različnih pogojih fotografiranja. Štirje optični elementi iz ED-stekla in en element iz Super ED-stekla poskrbijo za višjo ostrino, pomagajo odpraviti barvne odklone in optične napake, kot so kromatske aberacije, ki se pojavijo predvsem pri fotografiranju pri večjih goriščnih razdaljah.

Prednosti štirih stopenj
Mehanizem Vibration Reduction (VR) za zmanjšanje tresljajev v celotnem razponu zuma zmanjšuje neželene učinke tresenja objektiva in tako med fotografiranjem omogoča uporabo časov, celo štiri stopnje daljših od priporočljivih, zmogljivost samodejnega zaznavanja stativa pa v primerih, ko je fotoaparat nameščen na stativu, zmanjšuje tresljaje, ki jih med fotografiranjem povzroča gibanje zaklopa.

Zanesljiv objektiv
S stikalom za omejitev območja ostrenja, ki poleg polnega območja nudi še možnost omejitve razdalje ostrenja na območje med 6 m in neskončnostjo, lahko pri fotografiranju bolj oddaljenih motivov skrajšate čas izostritve. Samodejno ostrenje deluje tudi, ko je na fotoaparatu, katerega AF sistem podpira ostrenje pri svetlobni jakosti f/8, objektiv pritrjen z dodatnim 1,4-kratnim telekonverterjem. Ta zanesljiv visokokakovostni in ergonomsko oblikovan objektiv odlikujeta tudi kovinsko ohišje in gumijasto tesnilo tik ob bajonetu za zaščito pred vplivi vremenskih razmer. Vgrajeni zaklep ohišja sklopljivega objektiva pa preprečuje, da bi se ohišje premaknilo pod lastno težo, ko objektiv ni v uporabi.

Objektivu so priloženi prednji pokrovček objektiva (LC-77), sončna zaslonka (HB-65), torbica za objektiv (CL-M2) in odstranljiv nastavek za stativ, ki poleg izboljšane stabilnosti omogoča še priročnejše izbiranje med vodoravno in pokončno postavitvijo fotoaparata, ko je ta nameščen na stativ.

Objektiv AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR bo naprodaj od 19. marca po 2.699 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati