379,00€
Nov fotoaparat: Nikon COOLPIX P330

Nov fotoaparat: Nikon COOLPIX P330

Najnovejši predstavnik Nikonovih kompaktnih fotoaparatov serije Performance COOLPIX P330 z objektivom NIKKOR s 5x optičnim zoomom (FX-ekvivalent 24-120 mm) in veliko svetlobno jakostjo f/1.8, velikim (1/1,7 palčnim).

Sporočilo za javnost

Od zadaj osvetljenim slikovnim tipalom CMOS z 12 milijoni slikovnih točk ter naprednim v objektiv vgrajenim VR (Vibration Reduction) sistemom zmanjševanja tresljajev in možnostjo zajema slik v RAW (NRW) formatu, dviguje standarde naprednih kompaktnih fotoaparatov.

Visoka občutljivost ISO (100–6400), ki jo je mogoče razširiti do 12.800 omogoča krajše čase, ki pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali v šibki svetlobi zagotavlja posnetke z neverjetnimi podrobnostmi in kar najmanjšim šumom. Na voljo je zmogljiv 99-točkovni sistem samodejnega ostrenja (AF), ki tudi pri fotografiranju motivov, ki ne želijo ali ne morejo biti pri miru s sledenjem, poskrbi, da so ves čas ustrezno izostreni. Način samodejnega HDR zajame fotografije tako, da z enim pritiskom sprožilca fotoaparat zabeleži dva različno osvetljena posnetka in ju združi v enega ter tako ustvari en posnetek s širokim dinamičnim razponom in bogatimi barvnimi prehodi. S P330 lahko fotografiramo tudi v formatu RAW (NRW).

Med snemanjem videa v polnem HD formatu (Full HD,1080/60i) pri 60, 50, 30 ali 25 sličicah na sekundo, lahko fotograf uporabi tako optični zum kot samodejno ostrenje, izbere pa lahko tudi snemanje v počasnem ali hitrem načinu s hitrostjo zapisa do 120 sličic na sekundo.

Ustvarjalne funkcije, kot je denimo makro način, omogočajo, da se fotograf osredotoči na še tako majhne motive in hkrati zajame najmanjše podrobnosti, medtem ko panoramski način 360°/180° zlahka zajame osupljive razglede preprosto tako, da se aparat premika vodoravno ali navpično.

Za popotnike bo poskrbel vgrajeni sistem GPS, ki zabeleži natančno lokacijo (zemljepisno dolžino in širino) nastanka posnetkov in zapis ter prikaz slik kot geografskih oznak. Tistim, ki želijo pustolovščine deliti s prijatelji in družino, povezljivost Wi-Fi z dodatnim brezžičnim vmesnikom (WU-1a) omogoča prenos kakovostnih slik in videoposnetkov v pametno napravo.

Nikon COOLPIX P330 bo v črni in arktično beli barvi naprodaj od 21. marca po 379 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati