Canon predstavil novo visoko občutljivo tipalo

Canon predstavil novo visoko občutljivo tipalo

Canon je v začetku meseca razkril razvoj visoko občutljivega CMOS tipala polnega formata (35mm). Novi senzor naj bi bil namenjen ekskluzivno zajemu video zapisa.

Novo tipalo prinaša izjemno občutljivost in izredno nizko stopnjo šuma ter tako omogoča zajem videa v polni HD ločljivosti tudi v ekstremno slabih svetlobnih pogojih. Takšno občutljivost so dosegli z velikim povečanjem pikslov na tipalu, ki merijo kar 19 kvadratnih mikronov. To je kar 7,5 krat več kot merijo piksli na senzorju kamere iz vrha Canonove ponudbe EOS 1D X. Nove tehnologije so uporabili tudi pri vezju, ki skrbi za procesiranje slike, kar še dodatno zniža stopnjo šuma. Vse to novemu tipalu omogoča jasne posnetke tudi ob zelo šibki svetlobi – zadošča že 0,03 luxa! To je stopnja osvetljenosti, ki jo daje prvi krajec lune in ob kateri s težavo zaznavamo objekte s prostim očesom. Canonovo novo tipalo naj bi omogočalo snemanje v prostoru osvetljenem le z dišečo palčko, sposobno pa naj bi bilo posneti tudi zelo oddaljene in medle zvezde z magnitudo 8,5 in več! Novo tipalo bo tako zelo uporabno za astronomska opazovanja, opazovanje narave, medicinske raziskave ter seveda na področju nadzora in varovanja. Prototipna kamera naj bi prav zato bila prvič predstavljena prav na tokijskem Security Showu, ki je potekal minuli konec tedna. Več o zmožnostih novega tipala si oglejte v spodnjem posnetku.

via: canonrumors.com, canon.com

Komentarji
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 11. marec 2013 09:51
Ampak bog obvaruj, da bi dali FullHD ali vsaj HD video ven, ane? Joj, Canon no ...
Primož Fideršek (@piXi) 11. marec 2013 13:03
Glede na to da gre za prototipno zadevo, niti ni za pričakovat, da bodo nevem kaj pokazali. Mene so impresirali že s tem videom
Matic Zalaznik (@LazyBones) 11. marec 2013 19:43
zgleda super zadeva... samo cena bo astronomska pomoje
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.