>799,00€
Nova fotoaparata: Canon EOS 700D in EOS 100D

Nova fotoaparata: Canon EOS 700D in EOS 100D

Canon je predstavil nova prvovrstna člana vstopnega razreda zrcalno-refleksnih fotoaparatov – EOS 700D in EOS 100D. Dopolnjuje ju nov standardni objektiv EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, obema modeloma pa je skupna ločljivost 18 milijonov točk in enostavno rokovanje prek zaslona na dotik, ki omogoča enostavno zajemanje pomembnih trenutkov z osupljivimi podrobnostmi, ne glede na vaše znanje.

Sporočilo za javnost

EOS 700D je Canonov najnaprednejši model EOS doslej, namenjen najširšemu krogu uporabnikov. Odlikuje ga hitrost pet slik na sekundo, širok križni 9-točkovni sistem samodejnega ostrenja AF in nagibni zaslon na dotik Clear View LCD II, zaradi česar je idealen sopotnik vsakogar, ki želi izboljšati svoje fotografsko znanje. Najmanjši in najlažji DSLR-fotoaparat formata APS-C na svetu – EOS 100D – ponuja nabor enostavnih nastavitev in vgrajeno pomoč v obliki vodiča po funkcijah, ki bodo v pomoč uporabnikom pri odkrivanju sveta zrcalno-refleksne fotografije. Novi EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM je idealen standardni zoom objektiv za oba nova EOS-a. Združuje Canonov vodilni stabilizator slike in tehnologijo koračnega motorja (STM), ki zagotavljata minimalno zamegljenost posnetkov in enakomerno, skoraj neslišno ostrenje pri filmih.

EOS 700D – dajte svoji ustvarjalnosti prosto pot
Srce EOS-a 700D predstavljata Canonovo tipalo APS-C Hybrid CMOS z 18 milijoni točk in slikovni procesor DIGIC 5, ki zagotavljata izjemno ločljivost slik z bogatimi podrobnostmi in konsistentnimi barvami. S hitrostjo 5 slik/sekundo je EOS 700D idealen za mnoge različne motive, od hitrih akcijskih posnetkov do osupljivih krajinskih posnetkov ali čudovitih portretov družine in prijateljev. S privzeto občutljivostjo med 100 in 12.800 ISO je sposoben zajeti izvrstne podrobnosti tudi v kočljivih svetlobnih pogojih.

Napreden sistem samodejnega ostrenja AF v EOS-u 700D temelji na 9 visokozmogljivih križnih točkah, razporejenih po kadru, s katerimi zagotavlja večjo hitrost ostrenja in natančnost tudi med premikanjem. Možnost ročno izbrati in nastaviti točke ostrenja ali nastavitev prepustiti avtomatiki daje ambicioznim fotografom preprosto možnost odkrivanja različnih oblik kompozicije.

EOS 700D ima nov poenostavljen vrtljiv gumb, ki omogoča enostaven dostop do različnih načinov snemanja. 7,7 cm nagibni zaslon Clear View LCD II na dotik poleg tega poenostavlja nastavitve, kadriranje, slikanje in pregledovanje posnetkov iz različnih zornih kotov. Nov zunanji premaz, prevzet pri EOS-ih srednjega razreda, zagotavlja trdnejšo in trpežnejšo končno obdelavo.

EOS 100D – DSLR, ki ga ne boste nikoli pustili doma
EOS 100D je najmanjši in najlažji DSLR s tipalom APS-C v svojem razredu , zaradi česar je dovolj kompakten, da ga lahko imate ves čas s seboj in svoje dogodivščine posnamete v osupljivi kakovosti. Meri samo 116,8 x 90,7 x 69,4 mm in tehta 407 gramov, ima svetlo optično iskalo, ki uporabnikom ponuja izkušnjo odzivnega zrcalno-refleksnega fotoaparata v kompaktnem ohišju. EOS 100D ima 7,7 cm kapacitiven zaslon na dotik Clear View II za enostavnejše upravljanje z nastavitvami in takojšnje pregledovanje posnetkov.Srce EOS-a 100D je tipalo Hybrid CMOS AF II z 18 milijoni točk, ki v kombinaciji s slikovnim procesorjem DIGIC 5 zajema osupljive posnetke v skoraj katerihkoli razmerah. Novo tipalo uporablja točke s faznim zaznavanjem na 80 odstotkih površine tipala, zaradi česar ponuja večje hitrosti samodejnega ostrenja in možnosti sledenja v načinu žive slike ali pri snemanju filmov Full HD. Sposoben je fotografirati s hitrostjo 4 slike/sekundo, zato začetnikom ponuja dovolj možnosti za zajem visokokakovostnih posnetkov, bodisi posebnih družinskih trenutkov ali druženj s prijatelji bodisi hitre akcije na počitnicah.

Izboljšani ustvarjalni načini
Tako EOS 700D kot tudi EOS 100D ponujata nabor zelo enostavnih samodejnih fotografskih načinov in ustvarjalnih filtrov, da začetniki lahko brezskrbno začnejo fotografirati in postopno raziskujejo svojo ustvarjalnost. Način Scene Intelligent Auto samodejno prepozna prizor in izbere ustrezne nastavitve, uporabniku pa prepusti skrb nad sliko. Oba nova modela ponujata različne scenske načine, EOS 100D poleg drugih tudi načine Otroci, Hrana in Sveče, namenjene doseganju odličnih rezultatov pri vsakdanjih prizorih.

Canonov nabor ustvarjalnih filtrov, ki vsebuje tudi učinek ribjega očesa in miniature, je mogoče uporabiti, še preden naredimo posnetek s pomočjo predogleda filtrov. S tem lahko enostavno izberemo najprimernejši filter za posamezen prizor, še preden ga dejansko fotografiramo. Fotografi se lahko naučijo, kako spreminjati posnetke z načinom Creative Auto, način Extra Effects Shot na EOS-u 100D pa naredi celo dva posnetka hkrati – enega z ustvarjalnim filtrom, drugega pa standardnega.

Raziskujte video s funkcijo EOS Movies
Ljubiteljski fotografi lahko z EOS Movies dodajo novo dimenzijo svojim spominom v ločljivosti Full HD (1920 x 1080p). Hybrid AF II zagotavlja, da bodo zvezde filma vedno izostrene, stalno samodejno ostrenje jim namreč ves čas sledi. Z načinom Video Snapshot je izdelava video odlomkov čudovitega dne na potovanju ali poroke enostavna kot igra.
EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – standardni zoom objektiv za vsakodnevno fotografijo in video

Novi EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM je idealen objektiv za uporabnike fotoaparatov EOS 700D in EOS 100D, ki se podajajo na fotografsko pustolovščino. Krajinski posnetki ali portreti so z njim na dosegu vsestranske povečave, ki omogoča zajem podrobnosti ali pa širše slike. Slike zajema z ostrimi podrobnostmi in jasnostjo, ki jih zagotavlja 4-stopenjski optični stabilizator slike. Omogoča tudi uporabo nižjih nastavitev ISO in daljših osvetlitev. Obroč za stalno ročno ostrenje omogoča popravke ostrine, medtem ko skoraj neslišna tehnologija koračnega motorja zagotavlja manj hrupa med ostrenjem, kar je idealno za snemanje filmov.

EOS 700D – ključne lastnosti:
• Tipalo Hybrid CMOS AF z 18 milijoni točk
• Ustvarjalni filmi Full HD in Hybrid CMOS AF
• Nagibni zaslon Clear View LCD II na dotik
• Scene Intelligent Auto
• Občutljivost ISO 100-12.800, razširljiva na 25.600
• 5 slik/s, 9-točkovni sistem AF
• Nabor ustvarjalnih filtrov
• Sistem objektivov in dodatne opreme EOS

EOS 100D – ključne lastnosti:
• Tipalo Hybrid CMOS AF II z 18 milijoni točk
• Kompaktna prenosna oblika
• Enostavno snemanje z načinom Scene Intelligent Auto
• Optično iskalo in velik zaslon na dotik
• Filmi Full HD s Hybrid CMOS AF II
• Ustvarjalni filtri in način Extra Effect Shot
• Vgrajen vodič
• Sistem objektivov in dodatne opreme EOS

EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – ključne lastnosti:
• Vsestranska goriščnica
• Kompaktna oblika
• 4-stopenjski optični stabilizator slike
• Enakomerno ostrenje s koračnim motorjem STM
• Minimalna razdalja ostrenja 0,25 m
• Premaz Super Spectra
• Nevrtljiv sprednji element
• Obroč za ročno ostrenje
• Okrogla zaslonka s sedmimi lamelami

Komentarji
shkorc (@shkorc) 21. marec 2013 14:29
EOS 700D - Najmanjša nadgradnja, ki si jo je možno zamisliti.
iztok (@izo) 22. marec 2013 10:51
meni pa bolj pade v uč objektiv, v katerem so naredili interno fokusiranje, tako da se zdej sprednji element ne vrti (se pravi boljše za uporabo filtrov ipd, tudi boljše manualno ostrenje, ker je širši obroč spredaj, edino objektiv je fizično malo daljši zaradi tega).
to je bila domena dražjih objektivov, fajn, da razvijajo tudi to.
uzp6 (@uzp6) 22. marec 2013 14:48
Hja, samo lahko bi zmanjšali na ene 16 ali 17 mm široki kot... 18 mm na širokem koncu je krneki:)
iztok (@izo) 22. marec 2013 15:40
no, to je tudi res..
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati