Googlov patent bo spreminjal nastavitve kamere glede na vreme

Googlov patent bo spreminjal nastavitve kamere glede na vreme

Google očitno jemlje fotografije in fotografe vedno bolj resno. Po septembrskem prevzemu podjetja Nik Software so marca fotografsko srenjo presenetili z nadvse ugodno ponudbo celotnega kompleta vtičnikov tega podjetja. Poleg tega Google obljublja tudi „noro dobre“ kamere v njihovih prihajajočih telefonih.

Pred kratkim je spletni velikan namreč prijavil patent, ki morda nakazuje kako bodo izpolnili dano obljubo. Patent številka 20130076926 kaže, da Google načrtuje povezavo GPS podatkov s kamero v telefonu na povsem nov in edinstven način. Namesto običajne uporabe GPS sistema za določanje lokacije posnetkov bo vaš pametni telefon uporabil lokacijske podatke za samodejno spremembo določenih nastavitev – na primer nastavitev ravnovesja bele barve in saturacije – in to kar na osnovi podatkov o lokalnem vremenu! Čeprav so tovrstne nastavitve večinoma že povsem avtomatizirane, bi pridobivanje podatkov o ambientalni svetlobi kar iz lokalne vremenske napovedi lahko še dodatno izboljšalo zmogljivosti kamer in posledično kakovost fotografij. Takšne funkcije se sicer res ne morejo primerjati z napovedanimi večjimi izboljšavami tipal in mogoče ta patent ne bo nikoli ugledal trgovskih polic, je pa vseeno korak naprej k še boljšim samodejnim nastavitvam, česar se nedvomno ne bi branil noben povprečen „mobilni“ fotograf.

via: petapixel.com

Komentarji
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 3. april 2013 16:01
Luštno. Pa ravno sem preskočil breg z iOS na Android. Samo čakam še Key Lime Pie za katerega pa se bojim, da imam previsoka pričakovanja.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati