Slo-Foto.net srečanje 8.5.2013

Slo-Foto.net srečanje 8.5.2013

Po zaključku prvomajskega oddiha bi vas želeli povabiti na srečanje članov Slo-Foto.net, ki bo odlična priložnost tudi za "nedigitalno" druženje ljubiteljev fotografije v živo. Potekalo bo v sredo 8.5.2013 ob 18:00 uri v Knjižnici Prežihov Voranc (Ljubljana, Tržaška 47a).

Kot gosta bosta na srečanju sodelovala Izidor Gašperlin in Jure Kravanja s predavanjem "Kako do dobre fotografije". Po predavanju bosta skupaj z organizatorjem na razpolago za vprašanja o predavanju, delavnicah in o novostih, ki jih Slo-Foto.net pripravlja v sodelovanju s Photo S&S.

Program predavanja:

Ko se naučimo uporabljati fotoaparat in odkrijemo osnove fotografije, pridemo do točke, ki odloča o nadaljnem razvoju vsakega fotografa. Gre za pridobitev občutka, kaj je dobra fotografija in kaj ni. Če pa želimo to ločiti, moramo pridobiti znanje oziroma zavedanje, zakaj je kakšna fotografija dobra. Če tega občutka in znanja nimamo, begamo pri samem delu na terenu, še bolj pa v kasnejši obdelavi fotografij. To beganje pa lahko pomeni veliko izgubo časa, ki ga za fotografijo nikoli ni dovolj. Namen predavanja je vsaj malo prispevati k izboljšanju tega odločilnega znanja, predvsem pa dati usmeritve, kako do njega priti. Zato bosta avtorja predstavila naslednje teme:

 • Kako začeti in nadaljevati s fotografijo
 • Koliko sta v resnici pomembni oprema in tehnika
 • Kateri so ključni elementi dobre fotografije
 • Česa se da naučiti in česa ne
 • Opis koncepta mentorstva (Photo S&S)
 • Kratka predstavitev delavnic

 

Vse teme bosta predavatelja podkrepila in ilustrirala s svojimi fotografijami.

Predavanje bosta izvajala v zadnjih letih ena od uspešnejših slovenskih fotografov:
- Jure Kravanja, mojster fotografije s preko 200 nagradami in razstavljalec leta 2008 in 2009 pri Fotografski zvezi Slovenije
- Izidor Gašperlin, kandidat za mojstra fotografije, razstavljalec leta 2011 pri FZS, s preko 80 nagradami na mednarodnih salonih v zadnjih dveh letih.

Več o predavateljih na spletnih straneh:
Jure Kravanja: http://www.photographer-jure-kravanja.com
Izidor Gašperlin: http://izidorgasperlin.com
Photo S&S: http://fototecaji.izidorgasperlin.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
  Anketa
  Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
  Rezultati