Mesečni izziv

Mesečni izziv

Z majhno zamudo zaradi praznikov objavljamo novo zmagovalno fotografijo za aprilski mesečni izziv na temo Voda. Za zmagovalno fotografijo smo izbrali fotografijo z naslovom Wetland avtorja Uroša Florjančiča (@Flore91). Vse čestitke!

Odločili smo se, da bomo vsak tretji mesec spremenili pravila izzivov, tako da boste lahko takrat sodelovali s fotografijo, ki je lahko posneta tudi izven časovnega roka. Da pa ne boste preveč počivali, smo za vas že izbrali novo temo za mesec maj: zelena.

Strokovni komentar na zmagovalno fotografijo (napisal: Jure Kravanja):

Fotografija je v vertikali in horizontali kompozicijsko enakomerno uravnotežena. Zgornja linija dreves je levo in desno primerno vpeta v fotografijo; v srednjem delu se nadaljuje v kontradiagonali, v spodnjem pa “zadihajo” v prostor posamezna drevesa.

Čaroben pridih oddaja refleksija dreves, filigransko oblikovanih, ki fotografijo omehča in prida emocionalnost. Kakor je pohvalna prostorska kompozicija, je odlična tudi barvna: med hladnimi, modrimi odtenki barv vode in toplimi, zlatimi barvami dreves prihaja do tako enovitega mešanja, da nam v zgornjem delu fotografije ustvarja iluzijo neba. Vaša zadržanost pri saturaciji je umestna, saj ste se držali prave mere in niste želeli premočnih kontrastov – s tem pa je fotografija ohranila vso svojo prvinskost.

Na želeno temo ste se odlično odzvali; izbrali ste motiv, ki je sicer že bil večkrat fotografiran, vendar ste mu vi s svojim lastnim pristopom pridali tisto, kar tovrstno fotografijo ponese kvišku. Tako v tej podobi ne vidimo le naključnega izraza narave, temveč “urejen nered”, ki z elegantno zgornjo linijo dreves mehko razdvaja spodnjo igrivo neskladje in zgornji lok neba, ki to v resnici ni.

 

Nova razpisana tema za mesec maj je: Zelena

Kako sodelovati?
1. Objavi do tri (3) fotografije, ki ustreza razpisani temi
2. Fotografiji dodaj ključno besedo "zelenaslofoto" (primer)

Pravila mesečnega natečaja:
- na natečaju lahko sodeluješ z največ tremi (3) fotografijami
- upoštevali bomo le fotografije, ki bodo objavljene v galeriji od 9.5.2013 do 29.5.2013

Veselo pritiskanje na sprožilec!

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati