879,00€
Nov objektiv: Nikon 1 NIKKOR 32 mm f/1.2

Nov objektiv: Nikon 1 NIKKOR 32 mm f/1.2

Nikon je predstavil hiter, svetel in kompakten portretni objektiv 1 NIKKOR 32 mm f/1.2, ki sistem Nikon 1 nadgradi z možnostjo portretnega fotografiranja z veliko zaslonko. Goriščnica 32 mm je enakovredna 85 mm na 35-milimetrskem filmu, kar je klasična goriščnica, ki omogoča ozko kadrirane doprsne posnetke, v šibki svetlobi pa zajem ostrih fotografij in posnetkov.

Sporočilo za javnost

Hitra zaslonka f/1,2 s sedmimi lamelami omogoča gladko zameglitev ozadja in učinkovito izpostavitev motiva, hkrati pa nudi učinkovito prednost pri fotografiranju v šibki svetlobi. Objektiv je idealen tako za spontane portrete, kot skrbno aranžirane posnetke, saj omogoča, da portretirance v vsakem položaju ujamete v kar najboljši luči.

Z devetimi optičnimi elementi v sedmih skupinah je ta objektiv prvi 1 NIKKOR z Nikonovo nano kristalno prevleko (Nano Crystal Coat), ki v veliki meri odpravlja notranje svetlobne odbleske tudi pri fotografiranju proti svetlobi. Pogon ostrenja Silent Wave Motor (SWM) zagotavlja tiho in natančno samodejno ostrenje, hkrati pa poskrbi tudi za tiho snemanje videoposnetkov. Za fotografe, ki uživajo v ročnem ostrenju, je to prvi objektiv 1 NIKKOR, ki nudi obroč za ročno ostrenje, z njim pa lahko nadzorujete ostrino motiva, medtem ko gledate skozi elektronsko iskalo ali pa na zaslon fotoaparata.

Serija 1 NIKKOR
Sistem Nikon 1 in serija objektivov 1 NIKKOR so zasnovani za aktiven življenjski slog. Doslej je bilo predstavljenih devet objektivov, ki pokrivajo najrazličnejše namene fotografiranja in različne goriščnice, prav vsi pa so zasnovani tudi z mislijo na snemanje videoposnetkov. Za fotografe, ki želijo uporabljati objektive NIKKOR z bajonetom F na fotoaparatu Nikon 1, je na voljo tudi vmesnik FT1, ki omogoča uporabo vseh Nikkor objektivov tipa G na vseh fotoaparatih Nikon 1.

Objektiv 1 NIKKOR 32 mm f/1.2, ki je glede na izjemno svetlobno jakost zelo kompakten, se ponaša s kakovostno kovinsko zunanjostjo in je vrhunska dopolnitev sistema Nikon 1. Na voljo je v svetleči srebrni in polsvetleči črni barvi. Na naših prodajnih policah bo za 879 EUR od 13. junija.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati