Konstruktor – prva naredi-si-sam zrcalno refleksna kamera na svetu

Konstruktor – prva naredi-si-sam zrcalno refleksna kamera na svetu

Podjetje Lomography je pred dnevi kot prvo na svetu predstavilo zrcalno refleksno kamero, ki si jo sestavimo kar sami.

Če vas veseli fotografiranje na film, obenem pa ste kot otrok oboževali sestavljanje letalskih in podobnih modelčkov bo ta kamera kot nalašč za vas. Set za sestavljanje je zapakiran v lični kartonasti škatli, ki vsebuje nekaj večjih, pa veliko manjših sestavnih delov.

Sestavljanje je precej enostavno – potrebno je le slediti podrobnim navodilom, ki nas vodijo korak za korakom. Po podatkih proizvajalca naj bi za sestavo kamere potrebovali eno do dve uri. Rezultat je popolnoma delujoča 35mm zrcalno refleksna kamera z iskalom in izmenljivim objektivom (50mm, f/10, ostrenje od 50cm do neskončnosti) ter nastavkom za stojalo. Čas ekspozicije je fiksno nastavljen in sicer znaša 1/80s, lahko pa preklopimo tudi v tako imenovani „bulb“ način, ki omogoča daljše čase.

V kompletu dobimo tudi zanimive „preobleke“, s katerimi si kamero prilagodimo našemu okusu.

Spodaj si lahko ogledate nekaj posnetkov nastalih s Konstruktorjem.


Več o sestavljanju in uporabi Konstruktorja si lahko ogledate v dveh videih spodaj.Zelo zanimiv izdelek, ki je namenjen odraslim fotografskim navdušencem, obenem pa je lahko tudi odličen način kako otrokom približati fotografijo (priporočena starost je od dvanajst let naprej). Konstruktorja lahko za pičlih 35 ameriških dolarjev naročite tukaj.

via: petapixel.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.