Lumu – svetlomer za 21. stoletje

Lumu – svetlomer za 21. stoletje

Tokrat predstavljamo še en zanimiv in uspešen domači Kickstarter projekt in sicer Lumu – svetlomer za iPhone. Z zbiranjem sredstev za zagon proizvodnje so pričeli 17. junija in že po par urah zbrali zastavljenih 20.000 dolarjev!

Lumu meri vpadno svetlobo, merilno območje pa sega od 0,15 do 250.000 luksov. V majhnem in privlačno oblikovanem aluminijastem ohišju se pod plastičnim difuzorjem skriva zmogljivo svetlobno tipalo. Uporaba je zelo enostavna, saj je potrebno le pognati aplikacijo ter Lumu priključiti v izhod za slušalke na iPhonu. Lumu nima baterije – za delovanje potrebno energijo dobi kar iz priključka za slušalke. Trenutno je aplikacija na voljo zgolj za iOS naprave (od različice 5.0 naprej), ekipa pa na podlagi številnih prošenj podpornikov projekta pospešeno pripravlja aplikacijo tudi za Android naprave. Za možnost uporabe na Android napravah se sprva niso odločili zaradi velike raznolikosti strojne opreme Androidnih naprav. Lumu je v celoti plod slovenskega znanja in tudi načrtovan ter izdelan v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo tukaj.

Lumu je sestavljen iz več kot 50 delov

Lična usnjena torbica za shranjevanje ter praktičen trak za nošenje okoli vratu.


Ekipa projekta Lumu

 

via: kickstarter.com

Komentarji
andyz (@andyz) 28. junij 2013 10:00
Čestitke!!
Samo take zadeve lahko Slovenijo kam potegnejo.
Žal pa jih je mnogo premalo.
stm (@stm) 2. julij 2013 07:36
Bravo!
Rok Kokalj (@Cr00k) 6. oktober 2013 14:45
Carji, jst sem ze enega narocil se veliko z analognimi fotoaparati igram, pa bo prav prislo - pa se mal je treba projekt podpret
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati