Časopisnemu uredniku grozili z aretacijo zaradi fotografiranja

Časopisnemu uredniku grozili z aretacijo zaradi fotografiranja

Časopisnemu uredniku Dominicu Holdenu so pred nekaj dnevi policisti grozili z aretacijo, ker je fotografiral njihovo posredovanje na javnem kraju.

Holden je med vožnjo s kolesom na trgu pred postajo metroja opazil več policistov, ki so se glasno pogovarjali s tam sedečim moškim. Kot novinar je seveda takoj iz žepa potegnil telefon in z njim posnel spodnjo fotografijo.

Policisti so medtem končali „pogovor“ s tam sedečim moškim, ki je vstal in odšel. Takrat je policist Patrick Saulet opazil novinarja in odhitel k njemu ter mu ukazal naj se takoj umakne s trga, sicer bo aretiran. Po Holdenovih besedah so medtem po trgu nemoteno hodili številni potniki in naključni sprehajalci, mnogi celo še bližje policijskim aktivnostim, a je policiste očitno zmotil le Holden, ker jih je fotografiral pri delu. Policist Saulet je Holdenu še naprej grozil z aretacijo, zato se je slednji, čeprav dobro seznanjen s svojimi pravicami, raje umaknil na drugo stran ceste. Tam je zaman skušal ugotoviti, kdo je vodja intervencije, saj mu policist John Marion ni želel odgovoriti na to vprašanje. Policist je nato Holdena prosil za vizitko, češ da ga bo zdaj on obiskal v pisarni in ga motil med njegovim delom. Na srečo nesporazum kljub vidni razburjenosti policista Mariona ni prerasel v fizično nasilje. Čeprav Holden priznava, da je šlo le za manjši incident, se je kljub temu odločil spregovoriti o tem in sicer zaradi tega ker do takšnih incidentov po njegovem mnenju sploh ne bi smelo prihajati in ker se lahko iz manjših razvijejo tudi večji incidenti. Holden, sicer urednik časopisa Stranger iz Seattla, je neprimerno vedenje policistov seveda prijavil ter obljubil, da bo o disciplinskem postopku tudi poročal. Holdenov članek si lahko v celoti preberete tukaj.

Policista Saulet (levo) in Marion med intervencijo.

via: petapixel.com, foto: Seattle Police in Dominic Holden

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati