129,00€
Nova bliskavica: Nikon Speedlight SB-300

Nova bliskavica: Nikon Speedlight SB-300

Nikon je predstavil lahko, kompaktno in vsestransko bliskavico Speedlight SB-300 namenjeno fotografskim začetnikom, ki želijo izkoristiti bolj ustvarjalne možnosti pri osvetljevanju. Fotografija je umetnost ustvarjanja slik s pomočjo svetlobe in bliskavica SB-300 omogoča preprosto in cenovno ugodno raziskovanje vpliva, ki ga lahko ima zunanja bliskavica na kakovost slik.

Bliskavica ima vodilno število 18 (m, ISO 100), z njo lahko osvetlite oddaljene motive tudi pri šibki svetlobi, jo uporabite za doosvetlitev pri osvetljevanju še tako majhnih podrobnosti motiva in dosvetlite dele motivov, ki so zaradi obstoječe svetlobe v senci, lahko pa motiv tudi osvetlite in s tem kompenzirate močno osvetlitev ozadja. Z bliskavico na preprost način izkoristimo ali dodamo svetlobo v okoliščinah, ko naravna svetloba na motiv pada pod neustreznim kotom ali nima želene barve, toplote ali jakosti. Glavo bliskavice je mogoče obrniti navzgor za 120 stopinj, kar omogoča več prilagodljivosti pri fotografiranju različnih prizorov.

Združljiva je z vsemi fotoaparati Nikon D-SLR in kompaktnimi fotoaparati COOLPIX, ki imajo nastavek oziroma sani za dodatno opremo. Bliskavico SB-300 napajata dve bateriji velikosti AAA, strojno programsko opremo lahko posodabljate prek ohišja fotoaparata. Vgrajena funkcija temperaturne omejitve preprečuje okvaro bliskavice zaradi pregrevanja med intenzivno uporabo.
Bliskavica bo na naših policah od 29. avgusta po priporočeni ceni 129 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati