Weye Feye ali kako spametovati vašo DSLR kamero

Daljinski sprožilec fotografi s pridom uporabljajo že od samih začetkov fotografije, moderna brezžična tehnologija pa je uporabnost daljinske kontrole kamere še povečala.

Na tržišču je tako vedno več kamer z vgrajeno podporo za brezžična omrežja (Wi-Fi), ki s pomočjo ustrezne naprave (tablica, pametni telefon ipd.) omogoča ne le skoraj popoln nadzor nad nastavitvami, temveč tudi ogled žive slike iz kamere. Rešitev za vse, ki ne bi radi zamenjali vaše zveste DSLR kamere, obenem pa si želite brezžičnega upravljanja, ponujajo pri podjetju XSories. Ti so predstavili zelo zanimivo škatlico, ki sliši na ime Weye Feye. Ta doda vaši Canon ali Nikon DSLR kameri možnost daljinskega upravljanja. Uporaba je zelo preprosta – Weye Feye je potrebno le s pomočjo USB kabla priklopiti na kamero ter na vašo napravo (iOS ali Android) namestiti ustrezno aplikacijo. Weye Feye seveda omogoča spremljanje žive slike iz kamere na vaši mobilni napravi, obenem pa lahko spreminjate tudi večino nastavitev – možna je celo uporaba ročnega ostrenja! Weye Feye podpira brezžični standard 802.11n – njen doseg naj bi bil kar do 80 metrov, zmogljiva baterija pa naj bi zadoščala za približno 7 do 8 ur uporabe. Naprava bo na voljo že septembra za ne previsokih 250€. Več o tej zanimivi napravi pa lahko preberete tukaj.

via: gizmag.com

 

Komentarji
iztok (@izo) 12. avgust 2013 18:55
ne rečem, da ni uporabno (recimo za res kakšno oddaljeno upravljanje ipd), ampak vse, kar je bilo v videu predstavljeno, se lahko reši s pol metra več usb kabla..
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati