Novi Canonovi fotoaparati in tiskalniki

Novi Canonovi fotoaparati in tiskalniki

Canon je predstavil nov izbor digitalnih kompaktnih fotoaparatov (PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX510 HS in PowerShot SX170 IS) in tiskalnikov za domačo rabo, ki ponujajo celovito fotografsko izkušnjo, od trenutka, ko je fotografija posneta, do delitve prek natisnjenih fotografij ali družabnih omrežij.

Sporočilo za javnost

V želji, da bi ustregel vsem slikovnim potrebam uporabnikov, je Canon posamezne naprave zasnoval z mislijo na to, da dajejo uporabnikom »Moč stopiti korak naprej«. Canon želi dati uporabnikom navdih, da naredijo naslednji korak na svoji fotografski poti.
Med najnovejšimi predstavljenimi izdelki so štirje digitalni fotoaparati: PowerShot G16 in PowerShot S120 za zahtevne uporabnike, z visoko hitrostjo in odzivnostjo, ter kompaktna PowerShot SX510 HS in PowerShot SX170 IS z veliko povečavo. Vsi modeli zajemajo osupljive slike visoke kakovosti, ki jih je mogoče prenašati prek brezžične povezave Wi-Fi ali ročno na enega od šestih novih brizgalnih tiskalnikov, predstavljenih danes . PIXMA MG2450, PIXMA MG2550 in PIXMA MG3550 tiskajo v studijski kakovosti, medtem ko PIXMA MG5550, PIXMA MG6450 in PIXMA MG7150 prinašajo še izboljšano povezljivost s storitvami v oblaku.

PowerShot G16 in PowerShot S120 – izvrstna hitrost in odzivnost
PowerShot G16 in PowerShot S120 sta dokaz Canonovega edinstvenega poznavanja obdelave slik in razvoja objektivov. PowerShot G16 ima svetlobno izredno močan objektiv f/1.8-2.8 s 5-kratno povečavo, medtem ko je PowerShot S120 najtanjši fotoaparat na svetu z objektivom f/1.8 . Oba fotoaparata imata vgrajen najnaprednejši slikovni procesor DIGIC 6, ki omogoča zajem fotografij in filmov Full HD 60p z izjemnimi podrobnostmi.
Ključne lastnosti obeh fotoaparatov so:
• Sistem HS: kombinacija novega procesorja DIGIC 6 in novega visokoobčutljivega tipala CMOS velikosti 1/1,7 z 12,1 milijona točkami, ki zagotavlja slike z visoko stopnjo podrobnosti, velikim dinamičnim razponom in majhnim šumom.
• Hitrejše delovanje z višjo hitrostjo neprekinjenega slikanja približno 9 slik/s ter izboljšano delovanje samodejnega ostrenja AF.
• Vgrajen Wi-Fi z novo funkcijo Image Sync za ustvarjanje varnostnih kopij slik na spletu in računalniku.

PowerShot SX510 HS in PowerShot SX170 IS – približajte se akciji
PowerShot SX510 HS in PowerShot SX170 IS sta nova kompaktna fotoaparata z veliko povečavo, ki prinašata izboljšane zmogljivosti v elegantnih in kompaktnih ohišjih. PowerShot SX510 HS ima 24 mm ultra širokokotni objektiv s 30-kratno povečavo, PowerShot SX170 IS pa 28 mm širokokotni objektiv s 16-kratno povečavo, kar jima omogoča bodisi približati oddaljene motive bodisi zajeti obsežne krajinske posnetke.
Obema modeloma so skupne naslednje lastnosti:
• Tehnologija Canon ZoomPlus, ki digitalno poveča domet objektivov prek maksimalne goriščnice, pri tem pa ohrani visoko kakovost slike – PowerShot SX510 HS tako pridobi 60-kratno povečavo, PowerShot SX170 IS pa 32-kratno.
• Canonov priznan optični stabilizator slike s tehnologijo Intelligent IS, ki poenostavlja slikanje pri večjih goriščnicah in slabši svetlobi brez stresenih posnetkov.
• Smart Auto, ki prepoznava 32 različnih prizorov in izbere ustrezne nastavitve za zajem popolnega posnetka.

Serija PIXMA MG – izboljšanje tiskalniške izkušnje
Canon je predstavil tudi šest kompaktnih večfunkcijskih brizgalnih tiskalnikov, ki ponujajo studijsko kakovost fotografij za domačo rabo. PIXMA MG2450 in PIXMA MG2550 imata naslednje odlike:
• Canonova tehnologija črnil FINE za hitre visokokakovostne izpise
• Združljivost s kartušami XL za varčnejši tisk
• Programska oprema My Image Garden – celovita platforma, ki združuje vso Canonovo programsko opremo v enoten, enostaven vmesnik

PIXMA MG3550, PIXMA MG5550, PIXMA MG6450 in PIXMA MG7150 imajo vse zgoraj naštete lastnosti, poleg tega pa ponujajo brezžično povezljivost Wi-Fi. PIXMA MG5550, PIXMA MG6450 in PIXMA MG7150 s tem omogočajo tudi neposredno povezovanje s storitvami v oblaku in družabnimi mrežami, kar še poenostavlja tiskanje fotografij in dokumentov:
• PIXMA Cloud Link ponuja uporabnikom enostaven dostop do družabnih omrežij, spletnih strani za deljenje fotografij in do spletnih strani za hrambo podatkov v oblaku prek vgrajenega zaslona TFT na modelih PIXMA MG5550, MG6450 in MG7150. To zagotavlja enostavno tiskanje fotografij in dokumentov iz priljubljenih storitev, kot so Picasa, Flickr, Dropbox, Evernote, pa tudi družabnih mrež Facebook in Twitter.
• Nova aplikacija PIXMA Printing Solutions je združljiva z vsemi štirimi tiskalniki ter omogoča tiskanje in skeniranje na tiskalnikih prek tabličnih računalnikov ali pametnih telefonov. Možnosti so enake kot na tiskalniku, zato je gradiva mogoče tiskati iz spletnih albumov, družabnih spletnih strani in storitev hrambe v oblaku. Aplikacijo je mogoče naložiti prek trgovin iTunes (iOS) in Google Play (Android).
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati