Sony 16-70 f/4, 18-105mm f/4 in 50mm f/1.8

Sony 16-70 f/4, 18-105mm f/4 in 50mm f/1.8

Sony razširja nabor izmenljivih objektivov serije E s tremi novimi modeli, ki bodo zadovoljili najzahtevnejše ljubitelje in profesionalce, ki zahtevajo resno kakovost fotografije in navdihujoče umetniške možnosti.

Sporočilo za javnost

Vsestranski standardni objektiv z zoomom Carl Zeiss je združen s Sonyjevim prvim objektivom G za fotoaparate serije E ter kamkorderje z izmenljivi objektivi. Skupaj z novim dizajnom v črni barvi za popularne portretne objektive E 50mm F1.8 je sedaj v celotni ponudbi na voljo že 18 objektivov za fotoaparate serije E do številke 18 (vključno z dvema pretvornišikima objektivoma).

Vsi novi objektivi so združljivi z NEX-3, NEX-5, NEX-6 in NEX-7 brezzrcalnimi kompaktnimi fotoaparati kot tudi α3000 in Handycam® NEX-VG900E1 ter NEX-VG30EH Full HD videokamerama.

Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z)

Uporabniki fotoaparata α z izmenljivim objektivom serije E lahko občutijo legendarno odličnost optike Carl Zeiss v kompaktnem zoom-u, enostavnem za uporabo. S praktičnim 4-kratnim zoomom (goriščna razdalja 24-105 mm enakovredno v 35 mm objektivu polnega formata) je objektiv SEL1670Z idealna izbira za fotografiranje raznovrstnih vsakdanjih situacij, od pokrajin in portretov do povsem običajnih posnetkov.

Izjemen kontrast in ločljivost pri vseh nastavitvah zoom-a odlikujeta ta vrhunski objektiv, ki ga lahko uporabite povsod. Napredna tehnologija asferičnih objektivov (AA objektivi) združuje element AA objektiva in tri navadne asferične elemente, ki omogoča, da VX9107 zagotavlja natančnost in zmogljivost v lažjem in kompaktnejšem objektivu. Edinstveni večplastna protiodsevna plast na objektivu Zeiss T* preprečuje bleščanje in zamegljenost, zato lahko snemate v jasnih, naravnih barvah.

Pri različnih tele nastavitvah zaslonka ostaja odprta pri F4 po celi goriščni razdalji, kar zmanjšuje potrebo po zviševanju ISO nastavitev pri zoomiranju in omogoča velike hitrosti zaklopa za zajemanje gibanja. Obenem krožna zaslonka doseže lepe in naravne učinke zamegljenega ozadja (»bokeh« učinki).

Sonyjev optični stabilizator slike Steady Shot samodejno uravna premikanje, saj zmanjšuje tresenje fotoaparata pri fotografiranju iz roke za odlične posnetke – tudi pri nizki hitrosti zaklopa, v zahtevnih razmerah ali pri šibki osvetlitvi

Vzorna optična zmogljivost se ujema z vrhunsko zasnovo, ki bi jo pričakovali od Carl Zeiss-a, z elegantno kovinsko zunanjostjo za zavidljiv videz in prepoznaven občutek razkošja.

E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G)

Sony predstavlja prvi objektiv G, ki je bil ustvarjen posebej za fotoaparate serije E in kamkorderje z izmenljivimi objektivi.
Objektiv SELP18105G odlikuje zoom s kar 5,8-kratno povečavo – enakovredno 27-157.5 mm (enakovreden 35 mm objektivu polnega formata) – in je idealen tako za fotografiranje na potovanju kakor za vsakdanjo rabo.

Optična oblika objektiva SELP18105G odseva poreklo objektiva G. Dva steklena elementa ED sta združena s tremi asferični elementi, kar odpravlja zamegljenost in popačenje ter zagotavlja bogate podrobnosti in barve pri vseh goriščnih razdaljah. Krožna zaslonka zagotavlja eleganten in profesionalno zamegljen (»bokeh«) učinek tako pri fotografiranju kot snemanju pri polni visoki ločljivosti (Full HD).

Ta vsestranski objektiv je posebej primeren za videoposnetke v polni visoki ločljivosti. Tehnologija razvita za Handycam® zagotavlja izjemno elegantno in tiho samodejno ostrenje ter močan zoom, ki ne bo motil tistih, ki jih snemate.

Priročno nameščen vzvod zooma ob strani objektiva poskrbi za nadzor nad hitrostjo zooma kot tudi zmanjšanje neželenih tresljajev fotoaparata s preprostim ročnim upravljanjem. Oprijemljiv obroč za ostrenje vam omogočata ročno natančno prilagoditev posnetkov za še večji ustvarjalni nadzor. Dolžina objektiva tekom ostrenja ostane nespremenjena, kar zagotavlja konsistentno uporabo.

Enako kot novi SEL1670Z objektiv SELP18105G ohranja stalno najširšo zaslonko F4 za zadostno količino svetlobe pri vseh nastavitvah zooma. Optični stabilizator slike SteadyShot zmanjšuje učinke tresenja fotoaparata za jasnejše posnetke iz roke tudi pri zahtevnih svetlobnih pogojih ali pri maksimalni povečavi.

E 50mm F1.8 (SEL50F18)

Kot odgovor na želje uporabnikov je portretni objektiv E 50mm F1.8 s fiksno goriščno razdaljo zdaj na voljo tudi v čudoviti črni barvi, ki se bo izvrstno ujela s fotoaparatom serije E z izmenljivim objektivom.

Svetel in vrhunski portretni objektiv s široko zaslonko je idealen za fotografiranje lepih portretnih fotografij z gladkimi učinki zameglitve ozadja (»bokeh«). Optični stabilizator slike SteadyShot odpravlja vse tresljaje in omogoča čiste in stabilne slike pri fotografiranju iz roke pri šibki svetlobi brez bliskavice. Obenem izjemno tiho delovanje mehanizma samodejnega ostrenja zagotovo ne bo predstavljalo nepotrebne motnje – ne glede na to ali fotografirate ali snemate.

Novi Sonyjevi SEL1670Z, SELP18105G in SEL50F18 objektivi serije E bodo v Evropi na voljo od oktobra 2013.

1 Videokamera NEX-VG900E samodejno preklopi na način “prirezovanje APS-C” z priloženim objektivom.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati