Nov fotoaparat: Sony NEX-5T

Nov fotoaparat: Sony NEX-5T

Sony NEX-5T je nov kompaktni fotoaparat s senzorjem APS-C, ki premore 16.1 milijona slikovnih točk. Vgrajeni Wi-Fi omogoča priklop fotoaparata na omrežje, preko katerega lahko prenašate fotografije ali video posnetke. Poleg tega je prvi fotoaparat svoje kategorije, ki preko tehnologije NFC (Near Field Communication) omogoča preprosto komuniciranje med kompatibilnimi napravami.

Sporočilo za javnost

Ravni veliki senzor je tisti, ki pomaga ustvarjati boljše fotografije, zato tu velikost zares šteje. Najnovejši Sony fotoaparat NEX-5T združuje visokokakovostne fotografije in svobodo brezžičnega povezovanja v aparatu žepne velikosti, kjer so meje ustvarjalnosti prepuščene neštetim možnostim, ki jih omogočajo izmenljivi objektivi. NEX-5T je tako popoln partner za vse strastne fotografe, ki želijo profesionalne posnetke DSLR kakovosti in enostavnejše možnosti nadzora fotoaparata, ob tem pa tudi manj opreme za 'lažji' izlet ali popotovanje.

Wi-Fi omogoča povezovanje NEX-5T z vašim pametnim telefonom, prenosnim računalnikom ali TV-jem in preprost prenos fotografij ali video posnetkov.3 Ta fotoaparat z izmenljivimi objektivi serije E pa je tudi prvi iz svoje kategorije, ki preko tehnologije NFC omogoča preprosto komuniciranje med kompatibilnimi napravami in s tem poskrbi za dodatno udobje enostavnega brezžičnega povezovanja na dotik (One-touch) za Android pametne telefone in tablične računalnike.1 Namestitev tu ni potrebna, saj se brezžična povezava vzpostavi že na dotik preprosto tako, da se napravo prisloni na NEX-5T. Vgrajeni pametni daljinski upravljalnik (Smart Remote Control) nato omogoči, da zajamete fotografije kar preko vašega pametnega telefona; ta funkcija pa se izkaže kot izvrstna predvsem takrat, ko s prijatelji pripravljate skupinsko fotografijo in si ne želite izostati iz tega dogajanja.

NEX-5T odlikuje velik senzor APS-C s 16,1 milijona slikovnih točk, ki lahko zajemajo bistveno več svetlobe od manjših senzorjev, vgrajenih v običajne kompaktne fotoaparate. Vse to omogoča fotografije polne detajlov kakovosti DSLR in video posnetke polne visoke ločljivosti (Full HD) z izjemno malo šuma.

Ne zamudite niti trenutka; od spontanega portreta do živahnega uličnega prizora. Napredno hibridno samodejno ostrenje namreč odlikujeta sistem faznega zaznavanja, ki omogoča hitro ostrenje premikajočih se predmetov in kontrastni sistem samodejnega ostrenja, ki zagotavlja neprekosljivo natančnost. To je zmagovalna kombinacija za hitro in natančno ostrenje ob vsaki priložnosti.

Dodatno lahko izjemne avtoportrete posnamete tako, da LCD zaslon preprosto zasučete za 180 stopinj in z iztegnjeno roko napravite odlično kompozicijo. Funkcija samodejnega okvirjanja posnetka z obrezovanjem zajetega portreta poskrbi za izpiljen posnetek vaše podobe. Digitalno uravnavanje posnetka pa zagotovi, da horizonti ostanejo v poravnani liniji.

Tudi profesionalni fotografi boste imeli veliko priložnosti za uresničevanje in piljenje svoje umetniške vizije. NEX-5T vam dodatne možnosti prilagajanja ponuja z namensko oblikovanim nadzornim kolescem in Fn gumbom za hitri priklic pogosto uporabljenih funkcij.

 

Ujemajoči se etuiji in dodatki
Niz stilskih dodatkov ponuja zaščito vašega aparata. LCJ-EBA tanek in lahek etui za NEX-5T in NEX-5R, ki ga odlikuje ekskluzivni dizajn, je na voljo v različnih barvah, istočasno pa na aparatu NEX-5T omogoča nemoteno uporabo funkcije NFC. Mehka prenosna torbica LCS-BBK se lahko enostavno spremeni v torbo za potovanja, medtem ko mehka prenosna torbica LCS-EMJ omogoča še dodatni prostor za objektive različnih velikosti. Prilagodljiv BC-QM1 polnilnik hitro napolni baterije novejših modelov Alpha in Handycam®, dodatno pa lahko prek USB-ja napolnite tudi vaš pametni telefon. ACC-PFW1 komplet dodatne opreme vključuje PCK-LS1EM zaščito za LCD zaslona in ga obvaruje pred nezaželenimi prstnimi odtisi, VF-K405MP komplet MC-zaščite (premer 40,5mm), in NP-FW50 paket akumulatorskih baterij.

Najnovejši kompaktni fotoaparat NEX-5T z izmenljivimi objektivi iz družine Sony je v Sloveniji na voljo od septembra 2013.

1 Za pametne telefone ali tablice z Android OS Razl.4.0 ali kasnejši, ki podpirajo NFC.
2 Prenos slike na PC ali TV iz pametnega telefona ali tablice, ki ne podpira NFC tehnologije, zahteva vzpostavitev Wi-Fi povezave.
3 Video format ali kompatibilnost prenosa videa je odvisna od posamezne naprave.
4 Neposredno nalaganje vsebin trenutno podpira Flickr, storitev pa je v bližnji prihodnosti predvidena tudi za druge platforme. Podporne spletne strani SNS se razlikujejo glede na državo.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati