129,00€
Nikonova LED lučka LD-1000

Nikonova LED lučka LD-1000

Nikon je razvil novo LED lučko LD-1000, ki predstavlja prilagodljiv vir neprekinjene svetlobe pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov za sistemske fotoaparate Nikon 1 in kompaktne fotoaparate Coolpix.

Led lučka je bolj nežen vir svetlobe kot bliskavica, lahko se uporablja na fotoaparatu ali ločeno. Z njeno uporabo se izognemo neizrazitim fotografijam, zmehčamo senčna področja, kompenziramo osvetlitev od zadaj in barvam naravnega okolja dodamo globino, pri portretirancu pa z različnimi koti osvetlitve lahko ustvarimo sijaj okoli obraza ali pa ujamemo iskrice v njegovih očeh.

Ker je majhna in lahka, je pri snemanju videoposnetkov od blizu s svojo mehko osvetlitvijo idealen vir svetlobe ne glede na lokacijo dogajanja. Pri uporabi LED lučke z neprekinjeno svetlobo namesto bliskavice si lahko ogledamo in prilagodimo učinek osvetlitve na objekt fotografiranja na zaslonu LCD ali v iskalu že pred fotografiranjem. Poigravanje s sencami in svetlimi deli nam omogoča prilagodljiv kot osvetlitve in poljubno določanje višine in oddaljenosti lučke od motiva, saj jo lahko uporabljamo ločeno od fotoaparata. Na fotoaparat jo pritrdimo z nosilcem prek nastavka za stativ, zato jo lahko tudi enostavno odstranimo. S stikalom za vklop na zadnji strani luči lahko nastavimo tudi moč svetlobe. Na okence LED lučke je nameščen tudi razpršilnik, ki omogoča mehke in naravne sence ter pomaga zmanjšati močne odseve pri fotografiranju svetlečih motivov.

Elegantna in kompaktna lučka LED je na voljo v črni in beli barvi ohišja, združljiva je z vsemi fotoaparati Nikon 1 in Coolpix, ki imajo nastavek za stativ. Slovenskim lastnikom omenjenih fotoaparatov bo na voljo od konca oktobra po priporočeni ceni 129 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati