1.729,00€
Nov objektiv: Nikon AF-S NIKKOR 58 mm f/1.4 G

Nov objektiv: Nikon AF-S NIKKOR 58 mm f/1.4 G

Nikonov novi objektiv AF-S NIKKOR 58 mm f/1.4 G prinaša prednosti koncepta legendarnega objektiva Noct-NIKKOR v visokoločljivostno fotografijo. Gre za izjemen objektiv s fiksno goriščnico formata FX, sestavljen iz le treh optičnih elementov z minimiziranimi optičnimi aberacijami, izredno ostrino, kontrastom in ločljivostjo.

Sporočilo za javnost

Rezultat je svojevrstna in izjemno pristna reprodukcija fotografij, za katero je značilna posebna estetska kakovost neostrine ozadja, poznane iz legendarnih Noct-NIKKOR objektivov.

V fotografsko zgodovino se je le nekaj objektivov zapisalo kot "klasičnih" in ta bo gotovo eden takšnih, saj njegove prednosti in lastnosti presegajo značilnosti standardnih objektivov. Koncept optične zasnove je enak kot pri legendarnih objektivih Noct-NIKKOR. Nadgrajena optična sestava iz treh optičnih elementov prinaša povečano ločljivost, ostrino, kontrast ter svojevrsten izris mehkega ozadja pri uporabi široko odprte zaslonke. Sprednji optični element je nameščen globoko v ohišje objektiva in tako zagotavlja zmanjšanje notranjega odboja in podvojenih virov svetlobe tudi pri fotografiranju motivov, osvetljenih od zadaj. Tako so Nikonovi razvijalci, skupaj z nanokristalnim nanosom dosegli izjemno ugodno uravnoteženost med ločljivostjo in optičnimi aberacijami objektiva. Rezultat je "trodimenzionalni" videz, ki ga ni mogoče izmeriti s krivuljami MTF. Vse prednosti so na voljo tudi pri snemanju video prizorov. Objektiv med snemanjem prostorskih prizorov pri ostrenju pokaže svojo edinstvene lastnosti in estetiko z gladkimi prehodi v mehko zamegljenem ozadju. Motivi so z najširšo zaslonko f/1.4 upodobljeni izredno ostro, saj lahko celo visoko kontrastne oddaljene motive ali slabo osvetljene prizore brez zadržkov fotografiramo pri povsem odprti zaslonki. Komatska aberacija oz. koma je v celotnem kadru učinkovito zmanjšana, tako da so točkovni viri svetlobe, kot so mestne luči, tudi na obrobju fotografije prikazani točno kot okrogle točke.

Objektiv NIKKOR 58 mm f/1.4G bo na prodajnih policah od 31. oktobra po priporočeni ceni 1.729 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.