929,00€
Nov fotoaparat: Nikon D5300

Nov fotoaparat: Nikon D5300

Nikonov novi D5300 je prvi zrcalnorefleksni fotoaparat formata DX z vgrajenim komunikacijskim vmesnikom Wi-Fi in modulom GPS. Zaradi te "serijske" opreme ga bodo veseli vsi ustvarjalni in družabni fotografi, ki želijo svoj pogled na svet prikazati in deliti prek visokokakovostnih fotografij in bolj ustvarjalnih perspektiv.

Sporočilo za javnost

D5300 je prvi Nikonov fotoaparat z novim slikovnim procesorjem EXPEED 4, slikovno tipalo CMOS s 24,2 milijona svetlobnih točk pa je zasnovano brez optičnega nizkoprehodnega filtra (OLPF). Od svojega predhodnika D5200 se razlikuje tudi po kompaktnejših merah in večjem, kotno-premičnem LCD zaslonu diagonale 8,1 cm (3,2 –palca) s povečano ločljivostjo 1,037 milijona slikovnih točk.

Odsotnost optičnega nizkopasovnega filtra (OLPF) na slikovnem tipalu omogoča večjo ostrino tudi pri najmanjših podrobnostih fotografij oziroma struktur, kot so lasje in perje. Za obdelavo posnetkov, natančnejšo reprodukcijo živih barv in izpopolnjeno zmanjšanje šuma skrbi hiter in zelo učinkovit procesor za obdelavo slik EXPEED 4, ki se premierno predstavlja prav v D5300. Fotografije lahko takoj delite z drugimi prek funkcije Wi-Fi, ki omogoča takojšnjo povezavo fotoaparata in pametnega telefona ali tabličnega računalnika, medtem ko lahko s funkcijo GPS v fotoaparatu slikam s potovanj dodate geografske oznake. Beleženje geografskih podatkov oz. spremljanje poti je pri D5300 podprto tudi pri izklopljenem fotoaparatu. Z Nikonovo programsko opremo lahko nato poustvarite zemljevide potovanja in jih objavite v storitvi Nikon Image Space, v katerem koli družabnem omrežju ali spletnem mestu za deljenje fotografij z GPS podporo, kot sta Flickr in Panoramio. Fotografije lahko pošljete iz fotoaparata neposredno v katero koli pametno napravo z operacijskim sistemom iOS™ ali Android™1 ter jih tako preprosto prenesete v storitve družabnih omrežij, kot so Facebook, Instagram in Twitter. Funkcija Wi-Fi je uporabna tudi pri fotografiranju, saj lahko na daljavo prek povezane pametne naprave upravljate fotoaparat ter si na njenem zaslonu ogledate prizor, ki ga boste posneli.

Nikon D5300 ima vgrajen zelo učinkovit 39-točkovni sistem samodejnega ostrenja z devetimi križnimi točkami in sistem merjenja svetlobe ter prepoznavanje scen z RGB tipalom z 2016 slikovnimi točkami, ki tik pred proženjem optimizira osvetlitev, samodejno izostritev in nastavitev beline. Visoka svetlobna občutljivost ISO do 12.800, (razširljiva do nastavitve, enakovredne 25.600) skupaj z Nikonovim novim slikovnim procesorjem EXPEED 4 zagotavlja jasnejše fotografije in videoposnetke pri šibki svetlobi. S hitrostjo neprekinjenega fotografiranja do 5 posnetkov na sekundo je bežne gibe in izraze mogoče zajeti v pravem trenutku. Iz načina fotografiranje lahko na način snemanja v Full HD (1080p) formatu (do 60p/50p) preklopimo s pomočjo namenskega gumba. Zajem video posnetkov je sproščujoče opravilo, saj lahko fotoaparatu prepustimo, da sam sledi motivu s funkcijama ostrenja s sledenjem motivu ali ostrenja s prioriteto prepoznavanja obrazov.

Nikon D5300 bo na voljo v črni barvi z obsežnim naborom dodatne opreme. Od 14. novembra bo na voljo po priporočeni prodajni ceni 829 evrov (ohišje), v kompletu z objektivom Nikkor 18-55 mm VR za 929 evrov, z objektivom 18-140 mm VR za 1.129 evrov, z objektivom 18-105 mm pa 1.029 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati