Spektakularni time-lapse posnetek nastal na 20.000 kilometrski poti

Želja dati odpoved v službi in se odpraviti na sanjsko potovanje skrivaj tli v srcih mnogih, a le redki se opogumijo in to dejansko storijo. Ameriški fotograf Shane Black in njegova dva prijatelja so se o tem toliko časa šalili in v šali delali vedno resnejše načrte, dokler se niso nekega dne zares odpravili na pot.

To poletje so tako vsi trije dali odpoved, se usedli v starejšega Dodge Caravana (brez tempomata!) ter se odpeljali fotografskim dogodivščinam naproti. 13.000 milj dolga pot jih je vodila skozi 32 zveznih držav in 13 nacionalnih parkov. Za pot so potrebovali dva meseca, sredstva za potovanje pa so si zagotovili s sponzorstvom Coca-Cole in spletnega portala Flickr, obenem pa so v večjih mestih na poti organizirali tudi fotografske tečaje. Rezultat njihovega dela je čudovit „time-lapse“ posnetek z naslovom Adventure Is Calling, ki si ga lahko ogledate zgoraj. Posnetek je po objavi dosegel veliko odmevnost in vzbudil tudi pozornost revije National Geographic, ki je z vodjo projekta Blackom opravila intervju. Black in njegova prijatelja trenutno ne iščejo službe, temveč se pripravljajo na naslednjo fotografsko avanturo, na katero naj bi se podali poleti 2014. Več o avtorju ter o uporabljeni opremi lahko preberete tukaj.

National Geographic, via: Petapixel.com

Komentarji
Miha Fabijan (@skopusnik) 30. oktober 2013 16:41
Kako je možno narediti time lapse, če so gore še osvetljene z zahajajočim soncem, na nebu pa zvezde? Predvidevam da je sestavljeno skupaj? Govorim o tistem na 0:40
Sašo Kočevar (@Sasoko) 31. oktober 2013 19:48
Mogoče polna luna?
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati