549,00€
Nov fotoaparat: Nikon D3300

Nov fotoaparat: Nikon D3300

Nikon D3300 je zmogljiv in priročen zrcalo-refleksni fotoaparat za fotografe začetnike, ki bodo svojo fotografsko samozavest lahko gradili tudi s pomočjo vgrajenega virtualnega foto vodnika. Zmogljivo tehnološko osnovo predstavlja slikovno tipalo CMOS s 24,4 milijona slikovnih točk brez nizkoprehodnega filtra (OLPF) in razširjenim razponom ISO od 100 do 25.600 ter novi slikovni procesor Expeed 4.

Nikonov virtualni foto pomočnik vodi fotografa do želene (izbrane) vrste fotografije ali videoposnetka korak po koraku. Ambiciozni fotografi se lahko s pomočjo vodnika naučijo ustvarjati portrete z zamegljenim ozadjem, zamrzniti hitro dogajanje ali pa posneti jasne posnetke v šibki svetlobi. Prav zato je D3300 idealno fotografsko orodje za vse, ki šele stopajo na pot ustvarjanja z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotoaparati. Z možnostjo deljenja fotografij prek mobilnih naprav (prek vmesnika WU-1A) bodo družinske zgodbe ali študentsko življenje dobile zasluženo pozornost.Odsotnost optičnega nizkopasovnega filtra (OLPF) na slikovnem tipalu omogoča večjo ostrino tudi pri najmanjših podrobnostih fotografij oziroma struktur, kot so lasje in perje. Za obdelavo posnetkov, natančnejšo reprodukcijo živih barv in izpopolnjeno zmanjšanje šuma skrbi nov hiter in zelo učinkovit procesor za obdelavo slik EXPEED 4, s katerim lahko neprekinjeno fotografiramo s hitrostjo do 5 zaporednih posnetkov na sekundo. Nikonovi inženirji so v D3300 vgradili slikovno tipalo tipa CMOS formata DX z visoko ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih točk z občutljivostjo ISO 100 do 12.800, ki jo je mogoče razširiti stopnjo višje do nastavitve, enakovredne 25.600. Ne glede na hitrost dogajanja je ostrenje, zahvaljujoč 11-točkovnemu sistemu samodejnega ostrenja s sredinsko križno občutljivo točko, vedno hitro in natančno. Z Nikonom D3300 lahko zajamemo tudi ostre in jasne videoposnetke hitrega dogajanja pri polni ločljivosti HD 1080p (pri hitrostih snemanja do 50p/60p) s stalno podporo samodejnega ostrenja.

D3300 omogoča uporabo ustvarjalnih funkcij in učinkov. Poleg učinkov miniatura, selektivna barva, barvna skica, način mehkega ali toplega filtra sta zanimiva nova načina še 'Pop', ki posvetli barve in poveča nasičenost, in 'Otroški fotoaparat', ki ustvari retro učinek. Vse te operacije so precej lahko opravilo, saj nam vgrajeni 7,5- centimetrski (3-palčni) zaslon LCD s širokim vidnim kotom in visoko ločljivostjo (921.000 točk) pomaga z natančno, ostro in pravilno reprodukcijo prikazane slike.

Fotoaparat Nikon D3300 bo naprodaj od 6. februarja po priporočeni ceni 549 EUR, v kompletu z novim objektivom Nikkor 18-55 VR II po 649 EUR, v kompletu z objektivoma Nikkor 18-55 VR II in Nikkor 55-200 VR za 879 EUR, z objektivom Nikkor 18-105 VR II pa 779 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati