Canon LEGRIA mini X

Canon LEGRIA mini X

Canon je najavil LEGRIO mini X – novo ustvarjalno kamero, ki ponuja profesionalno kakovost zvoka in osupljiv HD-video. Namenjena vsakdanjim pripovedovalcem zgodb, LEGRIA mini X združuje Canonovo pregovorno kakovost videa z naprednim zvokom in prilagodljivo obliko, zaradi česar je idealna za vse oblike zajema videa – od reportaž, dokumentarcev in snemanja samega sebe do snemanja koncertov ali gledaliških predstav.

Sporočilo za javnost

Filmi zvenijo tako dobro, kot so videti
LEGRIA mini X ponuja izvrsten zvok, ki ga zagotavlja velik vgrajen stereo mikrofon. Izboljšana dvoslojna zasnova mrežice in gobe v mikrofonu ter povečana velikost zmanjša šume in statiko, zato je naprava primerna za snemanje pogovorov ali intervjujev. Kamera ponuja velik dinamični razpon, ki ji omogoča zvesto reprodukcijo tišine v koncertni dvorani pred začetkom predstave, prav tako pa grmenje tolkal ob vrhuncu večera.

Zaradi možnosti snemanja v načinu Linear PCM posname LEGRIA mini X nekompresiran zvok visoke gostote in zagotavlja CD-kakovost posnetkov. Več možnosti nadzora in zajema zvoka nudita priključka za slušalke in zunanji mikrofon, kar je idealno za intervjuje ali za natančen nadzor jakosti zvoka v hrupnih okoljih. Canonova tehnologija Audio Scene Select prinaša izbor različnih načinov snemanja, ki samodejno optimizirajo zajem zvoka glede na zvrst, kot sta glasba in sestanki.

Neprekosljiva prilagodljivost pri snemanju
LEGRIA mini X ima inovativno obliko, ki uporabniku omogoča popolno ustvarjalno svobodo. Kompaktna in lahka kamera ima edinstveno kombinacijo ultra širokokotnega 170° objektiva f/2.8 in vrtljivega 6,8 cm zaslona LCD na dotik za zajem vsebin iz različnih kotov . Z možnostjo prostoročnega snemanja lahko uporabniki nastopajo v lastnih vsebinah oziroma jim daje večjo svobodo pri režiranju in oblikovanju prizorov.

Neverjetna kakovost za odlične rezultate
Canonove priznane slikovne tehnologije zagotavljajo visokokakovostne rezultate, ki jih potrebujejo video zanesenjaki in filmski ustvarjalci. Podpira snemanje AVCHD (1080/50i) in MP4 (1080/25p) z zmogljivim procesorjem DIGIC DV 4 in 1/2,3-palčnim tipalom CMOS, ki omogoča videe in fotografije živih barv, z minimalnim šumom v šibkih svetlobnih razmerah. Nova stabilizacija slike pri posnetkih od blizu daje uporabnikom možnost mirnega snemanja iz roke in zagotavlja odlične posnetke, tako filme Full HD kot tudi ultra širokokotne fotografije ločljivosti 12 milijonov točk.

Izboljšana povezljivost za deljenje vsebin
Vgrajen Wi-Fi omogoča enostavno pregledovanje in deljenje videov na številnih napravah ali pa brezžično nalaganje na socialna omrežja. Poleg tega z aplikacijo Canon CameraAccess Plus na pametnih telefonih ali tablicah lahko nadziramo LEGRIO mini X na daljavo in spremljamo dogajanje v živo s povezavo kamere na lokalno brezžično omrežje . Kamero lahko uporabljate tudi z novo Canonovo platformo za sledenje Camera Pan Table CT-V1 , ki omogoča brezžičen nadzor naprave prek pametnega telefona ali tablice ter 200° vodoravno pomikanje kamere. Skupaj s širokokotnim objektivom LEGRIE mini X lahko zagotovi 360° snemanje.

Ustvarjalni načini
LEGRIA mini X odpira vrata številnim ustvarjalnim načinom snemanja, različni zabavni snemalni načini omogočajo, da enostavne prizore spremenite v dinamične in simpatične filme, vredne deljenja. Način Time Lapse z intervali med 5 sekundami in 10 minutami predstavlja na primer odličen način pripovedovanja zgodb daljšega časovnega obdobja, medtem ko nastavitev Fast Motion pospeši film s štirikratno hitrostjo, Slow Motion pa ga upočasni na 1/4 ali 1/2 hitrost.

LEGRIA mini X – ključne lastnosti:
• Velik stereo mikrofon; širok dinamični razpon
• Linear PCM – CD-kakovost zvoka
• 170° ultra širokokotni objektiv
• Vrtljiv LCD; vgrajeno stojalo
• Wi-Fi: oddaljen nadzor in deljenje
• Preklop med ultra širokim kotom in bližnjim posnetkom
• Full HD, AVCHD in MP4
• Zaznavanje položaja
• Ročni nadzor zajema zvoka
• Hitri in počasni posnetki; intervalno snemanje

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati