Nov fotoaparat: Nikon Coolpix AW120

Nov fotoaparat: Nikon Coolpix AW120

Nikon je predstavil trpežen kompakten fotoaparat Coolpix AW120 za fotografsko podporo aktivnemu življenjskemu slogu posameznikov in njihovih družin. S CMOS slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk in hitrim objektivom s 5-kratnim optičnim zoomom (ekvivalent 24 do 120 mm) je vodoodporen do globine 18 metrov, preživi padce z višine do dveh metrov in brez ugovarjanja služi svojemu namenu tudi pri 10-ih stopinjah pod ničlo.

Sporočilo za javnost

Nikon Coolpix AW120 je zasnovan za vse, ki želijo posneti svoja doživetja v najbolj ekstremnih pogojih – na vrtoglavih višinah in drznih globinah, ekstremno vlažnih in precej mrzlih krajih. AW120 je dovolj trpežen, da vas bo zanesljivo spremljal na vseh potovanjih. Vdelano ima podporo za GPS in GLONASS, zemljevide sveta ter kompas, kar omogoča označevanje lokacij in sledenje poti na potovanju. Prek Wi-Fi vmesnika lahko z drugimi prek pametne naprave sproti delite vse svoje dogodivščine na potovanjih tako prek fotografij, kot tudi videoposnetkov v polni ločljivosti. Ultraširokokotni 24-mm objektiv z zaslonko f/2,8 in 5-kratnim optičnim zoomom, razširljivim na 10-kratnik brez izgube ločljivosti z uporabo funkcije Dynamic Fine Zoom in CMOS tipalo z osvetlitvijo od zadaj, zagotovi optimalno svetlost in jasnost posnetkov z nizko stopnjo šuma tudi v najtemnejših pogojih na kopnem ali pod vodo, v jami ali deževnem pragozdu. 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon OLED z 921.000 točkami zagotovi jasne posnetke tudi pri neposredni sončni svetlobi in pod vodo.

AW120 podpira snemanje videa pri hkratni uporabi optičnega zooma in s samodejnim ostrenjem ter 5-osno hibridno stabilizacijo slike v zapisu 1080/60i. Raziskovalci lahko snemajo v počasnem in hitrem načinu pri hitrostih od 15 do 240 posnetkov na sekundo ter tako podoživijo vsako sekundo svoje dogodivščine.

Nikon Coolpix AW120 bo naprodaj v črni, modri, oranžni ter kamuflažni barvi od 27. februarja 2014 po priporočeni ceni 349 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati