Nova fotoaparata: Nikon Coolpix P600 in P530

Nova fotoaparata: Nikon Coolpix P600 in P530

Nikon Coolpix P600 in P530 sta nova fotoaparata v kompaktnem ohišju z velikim zoomom - prvi s 60-kratnim (24 – 1440 mm) in drugi z 42-kratnim (24 – 1000 mm). Oba imata vgrajeno slikovno tipalo CMOS z osvetlitvijo od zadaj s 16 milijoni slikovnih točk in 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD visoke ločljivosti (921.000 točk). P600 ima zaslon nadgrajen s tehnologijo RGBW za izboljšano vidljivost na prostem, hkrati pa z vgrajenim brezžičnim vmesnikom Wi-Fi omogoča še upravljanje s fotoaparatom na daljavo prek pametne naprave ter hitro deljenje zabeleženih pustolovščin z drugimi že med samim dogajanjem.

Sporočilo za javnost

Tako v P600 kot P530 je vgrajeni optični zoom z uporabo funkcije Dynamic Fine Zoom razširljiv na dvakratnik optične vrednosti, to je do 120 in 84-kratno povečavo brez izgube ločljivosti. Napredni sistem za zmanjševanje posledic tresljajev (VR) s premikanjem leč objektiva zagotovi jasne in ostre posnetke tudi pri največji goriščni razdalji, poleg tega pa aktivni način delovanja stabilizacije zmanjša tresenje fotoaparata pri hoji ali pri fotografiranju s premikajočega se vozila. Tako so stabilna slika v načinu živega predogleda slike ter ostre fotografije in videoposnetki zagotovljeni tudi v rokah najbolj dinamičnih akcijskih fotografov.

Prek namenskega gumba lahko hitro preklopimo na snemanja posnetkov v polni HD ločljivosti (1080/50i) s stereo zvokom, prilagodljivi funkcijski gumb pa uporabimo za hiter dostop do nastavitev občutljivosti ISO, beline ali merjenja svetlobe. Hiter odziv samodejnega ostrenja (AF) in zaklopa omogoča hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo 7 posnetkov v sekundi pri največji ločljivosti. Tako P600 kot tudi P530 dopuščata popolno ustvarjalno svobodo prek različnih načinov osvetlitve z uporabo načinov fotografiranja P/S/A/M ali pa izberemo enega izmed vgrajenih prednastavljenih načinov, kot so večkratna osvetlitev, aktivna D-osvetlitev ter scenskih načinov za opazovanje ptic ali fotografiranja lune. Pametni algoritem samodejnega ostrenja in večopravilnostna zmogljivost fotoaparata zagotavljata zajem vedno ostrih ključnih trenutkov, nova pa je tudi funkcija označevanja območja ostrine v živo že med ostrenjem, ki poudari točke, na katerih je motiv ustrezno izostren in s tem fotografu bistveno olajša ročno ostrenje.

Nikon Coolpix P600 ima v objektivu Nikkor vgrajen en optični element iz super ED-stekla in štiri elemente iz EC-stekla, ki omogočajo opazno zmanjšanje barvnih aberacij na posnetkih in povečano ostrino ter kontrast tudi pri fotografiranju s povsem odprto zaslonko.

Nikon Coolpix P600 v črni in rdeči barvi bo naprodaj od 27. februarja 2014 po 449 EUR, P530 v črni barvi pa od 13. februarja 2014 po 349 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati