Nova fotoaparata: Nikon Coolpix S9600 & S9700

Nova fotoaparata: Nikon Coolpix S9600 & S9700

Nikon Coolpix S9700 in S9600 sta nova tanka, elegantna in zmogljiva kompaktna fotoaparata s 30-kratnim (25-750 mm) oziroma 22-kratnim (25-550 mm) optičnim zoomom, slikovnim tipalom CMOS s 16 milijoni slikovnih točk, za ostre posnetke tudi v najbolj dinamičnih situacijah pa v teh dveh modelih skrbi 5-osni hibridni sistem zmanjševanje tresljajev (VR). Vgrajen vmesnik Wi-Fi omogoča, da pametno napravo uporabljamo kot daljinski upravljalnik za fotoaparata in hitro deljenje fotografij prek spleta z drugimi.

Sporočilo za javnost

Hibridni 5-osni sistem zmanjševanja posledic tresenja združuje sistem za zmanjšanje tresljajev s premikanjem leč v objektivu in elektronski VR. Tako so tudi pri največjih goriščnicah, ki jih lahko brez izgube ločljivosti s funkcijo Dynamic Fine Zoom podvojimo, zagotovljene ostre fotografije in stabilni videoposnetki v polni HD ločljivosti (1080/50i). Sistem za hitro zaznavanje motivov z načinom predhodnega AF skrajša čas samodejnega ostrenja in prinaša ostre rezultate fotografiranja tudi pri največjem zoomu in šibki svetlobi. S funkcijami, ki vključujejo časovnik nasmeha, zaznavanje mežikanja in popravek rdečih oči boste posneli popolne portrete, s funkcijo zapeljivega retuširanja, s katerim lahko pobelite zobe, osvetlite oči in celo dodate ličila, pa bodo osebe na fotografiji vedno videti še bolj popolne. Funkciji preproste panorame in hitrega neprekinjenega fotografiranja ponujata veliko ustvarjalnih možnosti fotografiranja, prek 7,5-palčnega zaslona OLED visoke ločljivosti (921.000 točk) pa bodo prednastavljene možnosti retuširanja in zabavni učinki poskrbeli, da bodo tudi drugi motivi na fotografijah videti še bolje.

V modelu S9700 je vgrajena še GPS/GLONASS podpora in zemljevidi sveta, ki vsaki fotografiji lahko dodajo tudi geografsko informacijo. Svoj ustvarjalni potencial lahko s tem modelom preizkušate s štirimi različnimi načini fotografiranja P/S/A/M.

Nikon Coolpix S9700 in S9600 bosta na voljo v črni, beli in rdeči različici od 27. februarja 2014. Za prvega bo treba odšteti 349 EUR, za drugega pa 279 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati