Nov fotoaparat: Nikon Coolpix P340

Nov fotoaparat: Nikon Coolpix P340

Z novim elegantnim in kompaktnim Nikonom Coolpix P340 s svetlobno jakostjo f/1,8 in velikim (1/1,7-palčnim) CMOS slikovnim tipalom z 12-milijoni slikovnih točk, lahko beležimo ostre posnetke pri visokih hitrostih. 5-kratni optični zoom je razširljiv do 10-kratne vrednosti (z uporabo Dynamic Fine Zoom), občutljivost ISO (100-6.400) sega vse do 25.600. Večfunkcijski obroček objektiva poleg ročnega ostrenja omogoča hiter dostop do različnih nastavitev, kot so čas zaklopa, vrednost ISO, zaslonke in kompenzacije osvetlitve.

Sporočilo za javnost

Svetlobno močan objektiv NIKKOR s hitro zaslonko f/1,8 omogoča izjemno osvetlitev za jasne in podrobne slike in se bo še posebej izkazal na primer pri nočnem fotografiranju mesta. Funkcija zmanjševanja tresljajev (VR) s premikanjem leč v objektivu poskrbi za ostrejše posnetke in omogoča uporabo za 3,5 stopnje krajše čase zaklopa, medtem ko aktivni način zmanjša tresenje fotoaparata, na primer med hojo. Pri fotografiranju prizorov pri 24-mm širokokotni goriščnici zaslonka s 7 rezili omogoča ustvarjalno uporabo zamegljenega oz. neizostrenega ozadja. Z vgrajenim 3-stopenjskim filtrom ND lahko uporabite daljši čas zaklopa tudi pri močni svetlobi in ustvarjalno prilagajate stopnjo zameglitve, na primer pri dramatičnem prikazu slapov in fotografiranju tekoče vode. Prek brezžične povezave WI-Fi in pametne naprave lahko prenesete posnetke v svet, ali pa na daljavo upravljate fotoaparat. Fotografije in videoposnetke posnete v polni HD ločljivosti (1080/50i) si lahko brez težav ogledate tudi v sončnem vremenu na 7,5-centimetrskem LCD zaslonu visoke ločljivosti (921.000 točk) z vgrajeno tehnologijo RGBW.

P340 se ponaša z inovativnimi funkcijami, kot sta označevanje območij ostrenja, s katerim si lahko med ročnim ostrenjem v živo ogledate izostrena območja ter prilagajate raven intenzivnosti za več ali manj podrobnosti in večopravilnost, s pomočjo katere lahko drugi oz. naslednji posnetek ustvarite že med obdelavo prvega posnetka (na primer pri fotografiranju v surovem NRW zapisu). Fotoaparat podpira tudi hitro polnjenje baterije prek hitrega priključka USB.

Nikon Coolpix P340 bo na voljo v črni in beli barvi od 27. februarja 2014 po priporočeni ceni 379 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati