1.049,00€
Nov objektiv: 1 Nikkor VR 70-300 mm f/4,5-5.6

Nov objektiv: 1 Nikkor VR 70-300 mm f/4,5-5.6

Nabor objektivov za sistemske fotoaparate Nikon 1 je z novim kompaktnim super teleobjektivom 1 Nikkor 70-300 mm vse bližje paleti objektivov za Nikonove zrcalno-refleksne fotoaparate. Z goriščno razdaljo, enakovredno 189-810 mm v 35-mm formatu, lahko s tem objektivom zajamemo fotografije hitrega dogajanja pri športih z velike razdalje, približamo motive z divjimi živalmi ali poudarimo podrobnosti oddaljenih pokrajin ter dramatičnost bližnjih videoposnetkov.

Sporočilo za javnost

Kot prvi med objektivi 1 Nikkor ima vgrajeno stikalo za omejitev ostrenja, ki pri fotografiranju na določeni razdalji omogoča krajši čas izostritve. Nikonov mehanizem VCM (Voice Coil Motor) zagotavlja hitro in tiho samodejno ostrenje, obroč za ostrenje z načini M/A (samodejno ostrenje z ročnimi popravki) pa pomaga pri kompoziciji s hitrim in natančnim ročnim prilagajanjem ostrenja med delovanjem samodejnega ostrenja. Kakovostna optična zasnova objektiva vsebuje tudi en optični element iz Super ED-stekla z nizko disperzijo za manjša barvna odstopanja, nanokristalni premaz pa zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranje odboje. Nikonov sistem za zmanjšanje učinka tresenja (VR) za jasne in nezamegljene slike v celotnem območju zooma, se še posebej izkažejo pri fotografiranju pri daljšem času zaklopa.

Ohišje kompaktnega super teleobjektiva 1 Nikkor VR 70-300 mm je iz robustne kovinske zlitine črne barve. Po priporočeni ceni 1.049 EUR bo na voljo od 17. aprila 2014.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati