879,00€
Nov fotoaparat: Nikon 1 V3

Nov fotoaparat: Nikon 1 V3

Nikon 1 V3 je nov sistemski fotoaparat v majhnem in trpežnem ohišju z velikim slikovnim tipalom CMOS z 18,4 milijoni slikovnih točk in občutljivostjo ISO 160 – 12.800. V3 je prvi Nikon z novim in zmogljivim slikovnim procesorjem Expeed 4a, ki v kombinaciji s 171-točkovnim hibridnim sistemom samodejnega ostrenja med neprekinjenim samodejnim ostrenjem zmore fotografirati s hitrostjo 20 posnetkov na sekundo. Z zaklenjeno izostritvijo na prvem posnetku lahko z V3 posnamemo 40 posnetkov v formatu RAW s hitrostjo do 60 posnetkov na sekundo. V3 kot prvi fotoaparat serije Nikon 1 vključuje nagibni zaslon na dotik in novo izbirno dodatno opremo, kot je elektronsko iskalo in trpežen ter funkcionalen ročaj z gumbi, ki spominjajo na Nikonove DSLR-je.

Sporočilo za javnost

Fotoaparat Nikon 1 V3 je zelo zmogljiv napredni fotoaparat, ustvarjen za resne fotografe, ki želijo imeti hiter in zanesljiv fotoaparat kompaktnih mer. Hitrosti neprekinjenega fotografiranja v formatu RAW so celo večje od hitrosti digitalnih zrcalno refleksnih fotoaparatov. Veliko slikovno tipalo formata CX je brez optičnega nizkoprehodnega filtra, kar prinaša povečano ostrino in zelo podrobne in jasne fotografije, ki jih lahko prek vmesnika Wi-Fi dodatno obdelate v pametni napravi in delite s svetom. Nagibni zaslon LCD (7,5-cm, 1.037.000 pik) podpira upravljanje na dotik, vključno z izostritvijo, fotografiranjem in predogledom ustvarjalnih funkcij. Izbirno elektronsko iskalo (Nikon 1 DF-N1000) s skoraj 2.36 milijona pik prikazuje najpomembnejše informacije o fotografiranju in omogoča povečavo motiva za natančnejše ročno ostrenje. Pri fotografiranju z dolgimi objektivi za dodatno stabilnost poskrbi izbirni ročaj (GR-N1010) z dodatnim gumbom sprožilca, programabilnim funkcijskim gumbom in vrtljivim gumbom za upravljanje.

Hibridni sistem samodejnega ostrenja z natančnim AF s 171-imi točkami z zaznavanjem kontrasta in 105-imi točkami z zaznavanjem faze omogoča nemoteno snemanje dogajanja pri hitrosti 1080/30p z natančnim sledenjem motivu in elektronskim sistemom VR za nezamegljene videoposnetke. Nikon 1 V3 omogoča zanimive nove funkcije pri videoposnetkih. Med drugimi je za dramatični učinek na voljo počasno (12-sekundno) predvajanja tri-sekundnega HD posnetka, posnetega s hitrostjo 120 posnetkov na sekundo. Prvič je v V3 predstavljena funkcija samodejnega zajema fotografij med snemanjem videoposnetka, ki analizira vsak kader ter v najboljših pogojih samodejno posname fotografijo. Način zajema najboljšega posnetka vključuje tudi novo funkcijo uporabniške izbire, ki v manj kot sekundi posname 40 fotografij v polni ločljivosti, uporabnik pa se odloči, katere želi obdržati.

Skupaj s fotoaparatom Nikon 1 V3 sta predstavljena tudi nova objektiva 1 Nikkor, in sicer super teleobjektiv 1 Nikkor VR 70-300 mm f/4,5-5.6 in 1 Nikkor 10-30 mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM s samodejnim, elektronsko nadzorovanim pokrovom objektiva. 1 Nikkor 10-30 mm f/3.5-5.6 ima tudi mehanizmom zložljivega objektiva in je na fotografiranje pripravljen takoj, ko vklopimo fotoaparat. Ko fotoaparat izklopimo, se samodejno zloži in tako omogoča boljšo prenosnost.

Nikon 1 V3 bo na voljo za 879 EUR (samo ohišje), v kompletu z objektivom 1 Nikkor 10-30 mm za 979 EUR, če pa temu kompletu dodamo še elektronsko iskalo in držalo, pa bo treba za vse skupaj odšteti 1.279 EUR. Naprodaj bo od 17. aprila 2014.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati