V znak solidarnosti z bolno prijateljico so si pobrile lase!

V znak solidarnosti z bolno prijateljico so si pobrile lase!

Tokratna zgodba, ki bo marsikomu povrnila upanje v človeštvo, prihaja iz Južne Afrike. Na fotografa Alberta Bredenhanna se je pred dobrim mesecem obrnila skupina prijateljic s prošnjo, da bi jih fotografiral z njihovo obolelo prijateljico.

Gerdi McKenna so namreč pred kratkim diagnosticirali raka na dojki. Ko so za to izvedele njene prijateljice, so stopile skupaj in se odločile, da bodo Gerdi presenetile. Presenetiti so jo želele s skupinskim fotografiranjem, zato so se obrnile na portretnega fotografa Alberta Bredenhanna. Ta se je z veseljem odzval, obenem pa je prišel na še boljo zamisel. Telefoniral je vsaki prijateljici posebej in jih povprašal, če bi si v znak solidarnosti z Gerdi pobrile glavo. Vse so se brez oklevanja strinjale in tako so se 23. februarja skupaj dobile pred frizerskim salonom. Še pred britjem jih je Bredenhann tudi fotografiral.

Po fotografiranju so pogumne ženske vstopile v frizerski salon, kjer je sledilo britje, ves postopek pa je Bredenhann seveda ovekovečil s svojim fotoaparatom. Pobrite lase so prijateljice darovale organizaciji CANSA, kjer jih bodo uporabili za izdelavo lasulj za bolnike z rakom.

Nesebične prijateljice so nato kapami na glavi pričakale bolno prijateljico. Gerdi je bila seveda presenečena, solidarnost njenih prijateljic pa jo je globoko ganila.

Ganjen je bil tudi fotograf Bredenhann: "Nikoli si nisem mislil, da je lahko poklic fotografa tako izpopolnjujoč in da mi lahko toliko da. Kot portretni fotografi bi se vedno morali zavedati, da delamo z ljudmi, občutki in čustvi".

via: Petapixel, fotografije: Albert Bredenhann / Pixelpro (objavljene z dovoljenjem avtorja)

Komentarji
Metod (@iskalec) 22. marec 2014 21:40
Ganljivo, sploh če pomislim, koliko ženskam pomenijo lasje in si jih ne dajo odrezati kar tako.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.