Nikkor AF-S DX 18-300 mm f/3.5-6.3 ED VR

Nikkor AF-S DX 18-300 mm f/3.5-6.3 ED VR

Nikonov novi objektiv Nikkor AF-S DX 18-300 mm f/3.5-6.3 ED VR je kompakten, lahek in cenovno ugoden vsestranski objektiv s 16,7-kratnim zoomom z nadvse praktičnim razponom od širokokotnih do telefoto goriščnic (primerljivo s 27-450 mm pri 35-mm formatu). Kot tak je objektiv primeren za potovanja, amatersko športno fotografijo, foto lov in drugo ... Nikon ga kot prvi oziroma osnovni objektiv namenja naprednim fotografom, ki hočejo uporabljati lažjo fotografsko opremo (Nikkor 18-300 VR tehta le 550 g), a si vseeno želijo prilagodljiv objektiv za fotografiranje raznovrstnih motivov.

Nikonove inovacije pri oblikovanju objektivov prinašajo novemu objektivu kompaktno obliko brez vplivov na kakovost fotografij in videoposnetkov. Optična zasnova objektiva vključuje 16 elementov v 12 skupinah. Trije optični elementi iz ED-stekla in tri asferične leče učinkovito odpravljajo napake pri super zoom goriščnih razdaljah, Nikonovo ED steklo z nizkim lomnim količnikom pa uspešno zmanjšuje kromatske aberacije pri najbolj odprtih vrednostih zaslonke.

Optične lastnosti in zasnova objektiva so optimizirane za fotografiranje z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotoaparati formata DX s slikovnimi tipali visoke ločljivosti. Vgrajena tehnologija zmanjševanja tresljajev (VR) je zasnovana tako, da omogoča bolj stabilno fotografiranje iz roke, zato lahko z objektivom fotografirate brez potrebe po stativu tudi z daljšimi časi zaklopa, optični sistem VR pa hkrati stabilizira tudi sliko v iskalu. Objektiv je opremljen z bajonetom, zaščitenim pred vremenskimi vplivi in stikalom za zaklepanje zooma, ki preprečuje neželeni izteg objektiva pod lastno težo ob nagibanju in prenašanju.

Objektiv Nikkor AF-S DX 18-300 mm f/3.5-6.3 ED VR bo naprodaj od 24. aprila 2014 po priporočeni ceni 779,00 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati