Nikon 1 J4

Nikon 1 J4

Nov sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi Nikon 1 J4 je namenjen aktivnim fotografom, ki pri fotografiranju želijo več - trpežno ohišje, privlačen videz, neprekinjeno fotografiranje, ki je hitrejše kot pri DSLR-jih in hitro fotografiranje dogajanja, ki je hitrejše od dojemanja človeškega očesa. Zanimiva je tudi njegova izbirna dodatna oprema, saj vključuje podvodno ohišje in podvodno bliskavico za fotografiranje in snemanje v temačnih podvodnih pogojih do globine 45 metrov.

Nikon 1 J4 je drugi sistemski Nikon z vgrajenim zmogljivim slikovnim procesorjem Expeed 4a, veliko slikovno tipalo CMOS z 18,4 milijona slikovnih točk formata CX in s širokim razponom občutljivosti ISO od 160 do 12.800 je brez optičnega nizkoprehodnega filtra, kar prinaša povečano ostrino in izjemno podrobne in jasne fotografije. J4 med neprekinjenim samodejnim ostrenjem zmore fotografirati s hitrostjo 20 posnetkov na sekundo v polni ločljivosti, hitrost neprekinjenega fotografiranja v formatu RAW pa je višja od hitrosti digitalnih zrcalno refleksnih fotoaparatov - z zaklenjeno izostritvijo na prvem posnetku lahko z J4 posnamemo 20 posnetkov v formatu RAW s hitrostjo do 60 posnetkov na sekundo.

7,5-centimetrski (3,0-palčni) LCD visokoločljivostni zaslon na dotik (1.037.000 pik) omogoča ostrenje, fotografiranje in prilagajanje ključnih nastavitev ali predogled ustvarjalnih funkcij. Združite lahko tudi upravljanje na dotik in tradicionalne gumbne kontrolnike, ustvarjalni načini fotografiranja pa prek intuitivnih navideznih kontrolnikov na zaslonu omogočajo nadzorovano doziranje ustvarjalnega umetniškega izražanja. Hibridni sistem samodejnega ostrenja z natančnim 171-točkovnim kontrastno-zaznavnim AF in 105- točkovnim fazno-zaznavnim AF omogoča nemoteno snemanje dogajanja pri hitrosti 1080/60p ali 720/60p z natančnim sledenjem motivu in elektronskim sistemom VR za nezamegljene videoposnetke. J4 omogoča dodajanje učinkov filmskih čarovnij tudi videoposnetkom - v ulične prizore s hitrim gibanjem vlijete novo energijo, s časovnim preskokom ustvarite stop-motion animacijo ali pa ustvarjalno združite do osem štiri-sekundnih videoposnetkov. Pri snemanju v naprednem načinu za videoposnetke lahko s funkcijo počasnega predvajanja tri-sekundni videoposnetek, posnet v 720p HD ločljivosti s hitrostjo 120 posnetkov na sekundo, predvajamo 12 sekund in tudi tako dosežemo dramatični učinek posnetega. Tudi J4 omogoča, da med snemanjem zajamemo visokoločljivostne fotografije, nova pa je funkcija samodejnega zajema slik, ki analizira vsak kader posebej ter v najboljših pogojih samodejno posname fotografijo. Z novim naborom ustvarjalnih filtrov pa lahko na fotografijah uporabite nove kreativne elemente v studijske kakovosti.

Nikon 1 J4 bo na voljo v črni, beli, srebrni in oranžni barvi v kompletu z objektivom 1 Nikkor 10-30 mm po 599 EUR. Naprodaj bo junija 2014.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati