Nov fotoaparat: Nikon 1 S2

Nov fotoaparat: Nikon 1 S2

Nikon 1 S2 je najmanjši Nikonov sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi. Vso napredno tehnologijo skriva v elegantnem in minimalističnem ohišju, priročni gumbi in intuitivni meniji pa so prilagojeni enostavni uporabi. S2 poleg načina najboljšega posnetka vključuje tudi novo funkcijo uporabniške izbire, ki v manj kot sekundi posname deset fotografij v polni ločljivosti, uporabnik pa se nato odloči, katere bo obdržal. Za S2 je na voljo tudi nova izbirna dodatna oprema, kot sta vodoodporno ohišje in podvodna bliskavica za fotografiranje in snemanje do globine 45 metrov.

Sporočilo za javnost

Sicer pa so pri Nikonu tudi modelu S2 namenili veliko slikovno tipalo CMOS s 14,2 milijona slikovnih točk formata CX brez optičnega nizkoprehodnega filtra, ki prinaša večjo ostrino in jasnost fotografij ter zajem tudi najmanjših podrobnosti. Hiter napredni sistem samodejnega ostrenja s 135 točkami zlahka sledi tudi najhitreje premikajočim se motivom. 73 točk fazno-zaznavnega AF (enak način ostrenja uporabljajo tudi fotoaparati DSLR) je enakomerno porazdeljenih v sredini kadrovnega polja, medtem ko so točke kontrastno-zaznavnega AF so enakomerno razporejene vse do roba polja in tako skrbijo za ostre podrobnosti tudi v zahtevnih svetlobnih pogojih. S2 s slikovnim tipalom s širokim razponom občutljivosti ISO od 200 do 12.800 zmore ob podpori hitrega dvojedrnega procesorja Expeed 4a zaporedno fotografiranje v formatu RAW/NEF s hitrostjo 10 posnetkov/s, 20 posnetkov/s z neprekinjenim samodejnim ostrenjem, oziroma do 60 posnetkov/s s fiksno izostritvijo na prvem posnetku.

Nikon 1 S2 zagotavlja enostavno fotografiranje, saj s svojo napredno tehnologijo naredi vse namesto vas, tako da lahko več časa namenite kompoziciji. Na velikem 7,5-centimetrskem (3,0-palčnem) LCD zaslonu lahko še pred fotografiranjem preizkusite novo ustvarjalno paleto z umetniškimi filtri studijske kakovosti. Z ustvarjalno paleto lahko prilagajate svetlost, nasičenost barv in nastavitev beline, slika na zaslonu pa v realnem času prikaže, kakšen posnetek boste ustvarili. Uporabite lahko tudi novo funkcijo samodejnega zajema fotografij med tekočim videosnemanjem; funkcija analizira vsak kader, ter samodejno posname fotografijo v najboljših pogojih. V S2 so vgrajeni tudi novi načini snemanja, s katerimi boste v ulične prizore s hitrim gibanjem vlili novo energijo, s časovnim preskokom ustvarili učinek stop-motion animacije, ter združili do osem štirisekundnih videoposnetkov v enega novega. Snemate lahko v polni HD ločljivosti (1080p) s hitrostjo snemanja 60p, S2 pa omogoča tudi snemanje v počasnem načinu pri hitrosti 400 ali 1.200 posnetkov/s.

Nikon 1 S2 bo na voljo v črni, rumeni, beli in rdeči barvi v kompletu z ultra tankim zoom objektivom 1 Nikkor 11-27,5 mm od 14. junija 2014 po priporočeni ceni 479 evrov ter v črni in beli barvi s še dodatnim objektivom 30-110 mm po 649 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.