849,00€
Nov objektiv: Nikkor 20 mm f/1.8

Nov objektiv: Nikkor 20 mm f/1.8

Točno na 20. obletnico prve predstavitve objektiva AF Nikkor 20 mm f/2.8D, ki je bil priljubljen pri številnih navdušencih nad ustvarjalno fotografijo, je Nikon predstavil objektiv AF-S Nikkor 20 mm f/1.8G ED formata FX, ki se ponaša s svetlejšo zaslonko, hitrejšim in tišjim samodejnim ostrenjem ter izboljšanimi optičnimi lastnostmi. Objektiv za vse, ki želijo pretiravati s perspektivami, razširiti prostor ali zajeti prostorske fotografije.

Sporočilo za javnost

Svetla zaslonka poskrbi za majhno globinsko ostrino in mehko zamegljeno ozadje. Fotografom hkrati nudi fotografiranje s krajšimi časi zaklopa, jasne posnetke v slabih svetlobnih pogojih in svetlejšo sliko v iskalu. Najmanjša razdalja ostrenja je 0,2 m, Nikonov tihi pogon samodejnega ostrenja SWM pa omogoča gladko, tiho in hitro samodejno ostrenje. Kompakten in vsestranski objektiv lahko uporabljate pri fotografiranju notranjih prostorov, uličnih reportaž, prostranih pokrajin in podvodno snemanje prostorskih videoposnetkov. Visoko zmogljiva in sodobna optična zasnova, ki vključuje 13 elementov v 11 skupinah, vključno z dvema elementoma za minimiziranje notranjih odbojev iz ED stekla in dvema asferičnima lečama (AS), zagotavlja ostrino in kontrast od roba do roba tudi pri bolj odprtih zaslonkah, optični elementi AS pa poskrbijo za kar najnižje možne kromatske aberacije.

Lahek in kompakten objektiv Nikkor AF-S 20 mm f/1.8G ED tehta le 355 gramov. Optimiziran je za slikovna tipala formata FX, pri uporabi s fotoaparatom formata DX pa pokriva kot zajema, primerljiv s 30-milimetrsko goriščnico. Naprodaj bo od konca septembra po 849 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati