2.799,00€
Nov fotoaparat: Nikon D750

Nov fotoaparat: Nikon D750

Nikon je predstavil D-SLR fotoaparat D750, nov zmogljiv fotoaparat polnega formata FX z na novo razvitim slikovnim tipalom s 24,3 milijona slikovnih točk, razponom občutljivosti ISO 100-12.800 (razširljivo na ISO 50-51.200) in vgrajenim nagibnim 8,0-centimetrskim zaslonom LCD RGBW ter vgrajeno Wi-Fi povezljivostjo. 51-točkovni sistem samodejnega ostrenja in zmogljiv slikovni procesor Expeed 4 sta prevzeta iz Nikonove zastavonoše D4s. D750 se ponaša z zmogljivo profesionalno fotografsko tehnologijo v optimiziranem kompaktnem ohišju.

Sporočilo za javnost

Novo slikovno tipalo formata FX prinaša boljše rezultate predvsem pri visokih občutljivostih ISO. Hiter in natančen sistem samodejnega ostrenja z AF modulom Multi-CAM 3500FX omogoča hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo do 6,5 posnetka na sekundo v formatih FX in DX. Novi način AF s skupino točk omogoča hitro začetno izostritev in izboljša sledenje pri fotografiranju majhnih motivov blizu motečega ali zelo kontrastnega ozadja.

Za več svobode pri ustvarjalnosti ter zanimive perspektive fotografiranja in snemanja ima Nikon D750 vgrajen vzdržljiv nagibni zaslon, ki ga je mogoče obrniti navzgor za 90, navzdol pa za 75 stopinjski kot. Na 8-centimetrskem (3,2-plačnem) zaslonu LCD z ločljivostjo 1.229.000 točk imamo možnost tako uravnavanja barvnih kot tonskih vrednosti oz. svetlosti zaslona.

Tudi med snemanjem videoposnetkov v visoki ločljivosti (1080 50p/60p) lahko uporabljamo nastavitev občutljivosti ISO 100 do 51.000, ter nadzorujemo čas zaklopa, vrednost zaslonke in raven zvoka. Nikonova funkcija 3D zmanjševanja šuma zmanjšuje popačenja in utripanje pri snemanju pri visokih občutljivostih ISO, prek zaslona pa nas fotoaparat med snemanjem opozarja ne preosvetljene (sprane) dele posnetka s t.i. »zebra« vzorcem. D750 lahko povežemo prek izhoda HDMI tudi z zunanjim snemalnikom za zapis nekompresiranega videa.

Pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov nov Nikonov sistem Picture Control druge generacije omogoča delovanje orodij za nadzor ostrenja, kontrasta, svetlosti, barvnih odtenkov, jasnosti in barvne nasičenosti pred in po fotografiranju. Za kar največ svobode pri naknadni obdelavi nova nastavitev »Flat« ohrani vse podrobnosti in podatke o tonu v sencah in svetlih delih posnetka, nova nastavitev »Clarity« pa omogoča natančno prilagajanje kontrasta in razločevanje drobnih struktur.

Vgrajen Wi-Fi vmesnik omogoča prenos fotografij na združljiv pametni telefon ali tablico, prek namenske brezplačne aplikacije Wireless Mobile Utility pa lahko prožimo fotoaparat na daljavo s svojo pametno napravo. Zaklop iz kevlarja in ogljikovih vlaken je bil preizkušen v 150.000 proženjih, z enim polnjenjem kompaktne Li-ionske baterije pa lahko posnamete do 1230 fotografij oziroma do 55 minut video posnetkov.

Nikon D750 bo naprodaj konec septembra za 2.149 evrov (ohišje), v kompletu z objektivom AF-S 24-85 VR za 2.699 evrov, v kompletu z objektivom AF-S 24-120 VR pa bo naprodaj novembra za 2.799 evrov.

Komentarji
Member Deactivated (@benzooo1337) 25. avgust 2015 16:03
Imam. Odličen aparat ! Lahek, primerna velikost sploh pa če si na poroki in ga imaš 15 ur za vratom . Oprijem veliko boljši kot pri ostalih nikonovih aparatih.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati